Premieră absolută în învățământul de la noi. La Colegiul Economic Hermes se fac acum înscrierile pentru prima clasă cu profil sportiv, handbal. Probele se dau în această săptămână, iar elevii, care deja au performat în handbal, au început să se înscrie.

Este prima dată, când un liceu de la noi va avea o clasă cu profil sportiv, iar părinții au venit deja, în număr mare, să se intereseze și să își înscrie copiii.
Pe unul dintre ei l-am găsit chiar când își înscria fata la clasă.
„Ne gândim la copiii noștri să rămână aici, în Valea Jiului. Fata mea face handbal, îl știu pe profesor, am încredere în el, în liceu. A fost decizia ei, dar sperăm ca și ceilalți copii să mai lase telefoanele și să facă sport”, a spus unul dintre părinții care venise să își înscrie fata la această clasă.
Clasa cu profil handbal se va forma în aceste zile, pentru că tinerii absolvenți au de trecut și probe sportive. „Este la Colegiul Economic Hermes din Petroșani, la solicitarea liceului, a părinților, a comunității, că știm foarte bine că, mai ales la nivelul municipiului Petroșani, există o tradiție în ce privește handbalul. Dar există părinți și din celelalte orașe ale Văii Jiului, care aveau această așteptare”, a spus Maria Ștefănie, inspector general IȘJ Hunedoara.
Iar în aceste zile se fac înscrierile și au loc probele sportive. „Ne bucurăm că putem veni în întâmpinarea părinților și copiilor care își doresc să vină la o clasă cu profil handbal. Documentele necesare înscrierii sunt afișate pe pagina școlii și îi așteptăm cu dosarele. Vineri, de la ora 8,00, încep probele de aptitudini”, a precizat Ramona Ința, director Colegiul Economic Hermes Petroșani.
„Sunt foarte mulți copii în Valea Jiului care și-au dorit asta, iar părinții lor au cerut o clasă de liceu. Și zic că va fi un plus pentru Valea Jiului. Eu sunt profesor-antrenor la CȘS Petroșani și am o grupă de performanță, împărțită în două echipe: junioare II și junioare III. Una s-a calificat la turneul final și vom participa în iunie. Avem jucătoare la Centrul Național de excelență și la fel și echipa de la Vulcan a participat la nivel național și sunt centre și la Lupeni”, a spus și Alexandru Rotaru, profesorul de sport, care va gestiona această clasă.
Vineri, cei care doresc să se înscrie la această clasă și sunt absolvenți de gimnaziu, trebuie să se prezinte la probele sportive.

Diana Mitrache