Pentru zona de sud a judetului HD. Averizare meteo Cod Rosu intre 18:55- 20:00, vijelie puternica cu rafale de 90 km/h, local averse torentiale peste 35 l/mp, a fost emis Ro-ALERT de IGSU ISUHD.

Sunt prognozate: vijelii puternice cu rafale de 90 km/h, grindină, frecvente descărcări electrice, local averse torențiale peste 35 l/mp.

În situația manifestării fenomenelor meteorologice prognozate, vă recomandăm să respectați următoarele măsuri:
❗sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
❗evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
❗închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.
❗evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
❗În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați traversarea lor și nu vă apropiați de malurile acestora.
Pompierii hunedoreni sunt la datorie, gata să intervină, la nevoie, în sprijinul populației afectate, pentru limitarea și înlăturarea posibilelor efecte.

Pentru gestionare eficientă a potențialelor intervenții generate de Codul Roșu de vijelie, ISU Hunedoara a dispus: – activarea Grupei Operative la nivelul inspectoratului; – prealertarea la nivelul subunităților a unei ture de serviciu, ridicarea nivelului de operaționalizare și pregătirea tehnicii din dotare, specifică tipurilor de risc posibile în urma avertizărilor meteorologice primite;

-înștiințarea autorităților din cadrul unităților administrativ teritoriale pentru punerea în aplicare a măsurilor proprii prevăzute de planurile în vigoare în astfel de situații de urgență, precum și a altor autorități cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență.

De asemenea, a fost transmis mesaj de avertizare a populației din toate zonele vizate prin sistemul Ro-Alert, de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.
̦ ̂ ̦ ̦̆ ̦ ̦ ̆ ̂ ̦ ̦̆ ℎ://. ̦ ̦ ̆̆ ̦ .

sursa ISU Hunedoara