Z eci de oameni s–au așezat, joi dimineață, la Petroșani, la coadă, ca să le fie eliberat cazierul. Sunt mulți care nu au putut primi acest act, după ce serviciul a fost suspendat temporar în toată țara, așa că acum cozile s-au format pentru fiecare ghișeu. Serviciul de eliberare a cazierului judiciar a fost suspendat zilele trecute în toată țara ca urmare a unor activități de finalizare a operaționalizării Registrului Național automatizat. Acesta cuprinde persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor. Acțiunea a avut loc în perioada 29 – 30 iunie, iar activitatea de eliberare a certificatelor de cazier judiciar s-a întrerupt.
Timp de două zile, la nivelul ghișeelor teritoriale, cetățenii au avut doar posibilitatea să depună cereri de eliberare a certificatului de cazier judiciar, cât și cereri de eliberare a certificatelor de integritate comportamentală, documente care au putut fi eliberate conform prevederilor legale în termen de 3 zile, fără a exista posibilitatea ca acestea să fie depuse on-line.
Din acest motiv, joi dimineață, lumea s-a așezat la coadă și oamenii au fost nevoiți să aștepte zeci de minute afară, în fața sediului Poliției Municipiului Petroșnani, pentru că, din cauza restricțiilor, în interior a intrat un număr limitat de persoane.

Diana Mitrache