Firmele hunedorene sunt defavorizate de Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor. Termogaz Company, societate cu “domiciliul” in Hateg a pierdut un contract de achizitie publica de lucrari avand ca obiect „CL 8 – Statii de epurare noi in Pancota si Paulis si colector detransfer ape uzate aferent” din judetul Arad.

Reprezentantii societatii au inaintat Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor o solicitare impotriva Companiei de Apa Arad prin care cereau admiterea contestatiei. Mai exact hunedorenii cereau anularea procedurii prin care oferta contestatorului a fost declarata inacceptabila, anularea procedurii de atribuire, obligarea autoritatii contractante, respectiv a societatii de apa din judetul Arad, de a reevalua oferta contestatorului de la etapa verificarii indeplinirii cerintelor de calificare. Printre solicitarile celor din Hateg se mai afla si  aceea de a se constata ca oferta lor este acceptabila si indeplineste cerintele minime de calificare conform documentatiei de atribuire.

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a respins „ca nefondata contestatia formulata de catre S.C. TERMOGAZ COMPANY S.A., in contradictoriu cu COMPANIA DE APA ARAD S.A.”, se arata in decizia CNSC.

Mai exact, este vorba de un contract estimat la peste 22 de milioane de lei noi. Asfel, societatea hunedoreana a pierdut un contract in suma de 22,692,401 de lei.

Termogaz se inscrie astfel in randul zecilor de societati hunedorene care dupa cate se pare sunt defavorizate de CNSC in urma analizarii documentelor. De mentionat ca pana de curand conducerea CNSC eras asigurata de un hunedorean, iar dintre consilierii de aici mai face parte un alt hunedorean, ambii plecati chiar din Valea Jiului.

Raul IRINOVICI