CJH a angajat (cu gălăgie) un nou regizor la teatrul din Petroșani

Era nevoie de un regizor la teatrul din Petroșani. Asta spun cei de la Consiliul Județean Hunedoara, care au și angajat unul. Doar că,
imediat după, au apărut discuții. În plus, unii angajați de la teatru au greșit, iar ca urmare au fost și sancționați pentru asta.

A fost scos la concurs postul de regizor, iar vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Ion Bădin spune că nu l-a putut angaja decât pe perioadă determinată. Vorbim despre Sorin Militaru, care va trebui să susțină concursul abia când se vor liniști iar apele aici. „I-am scos postul la concurs, fiind post liber de regizor. Cea care răapundea de la resurse umane, pe care am și sancționat-o, a făcut de așa natură anunțul, încât să poată fi atacat și, înainte de a se ține concursul să fie anulat. Pentru a nu-l pierde pe domnul Sorin Militaru, care avea foarte multe oferte, în țară,
managerul teatrului a hotărât, conform Ordonanței 21/2007, să i se facă un contract pe perioadă determinată, urmând ca, în această perioadă, să reluăm concursul”, a declarat Ion Bădin, vicepreședintele CJH.
Sorin Militaru s-a apucat deja de treabă și în 21 și 22 ianuarie are loc o premieră a primei piese pe care o montează aici, în această stagiune – „Moartea lui Ipu”. Sunt două zile pentru premieră, din cauza problemelor generate de infecțiile cu noul coronavirus, care impun limitarea locurilor în sală.
Reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara spun că este nevoie de un regizor în Teatrul Dramatic I.D Sîrbu din Petroșani, iar Sorin Militaru era în vizorul lor încă de anul trecut.
Diana Mitrache