C el de al treilea cinematograf din Valea Jiului va fi inaugurat la Lupeni, vineri, de la ora 17,00. Cei care vor să vadă primul film aici, după renovare, vor avea ocazia să vizioneze pelicula, extrem de titrată la acest moment, Avatar.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță a făcut anunțul mult așteptat de cei din Lupeni: cinematograful va fi deschis publicului.
„Este cert și oficial: deschidem Cinematograful ”Cultural”! Mă bucur, să vă pot aduce vestea că vineri, 16 decembrie 2022, inaugurăm Cinematograful ”Cultural”, obiectiv atât de așteptat de toți cetățenii municipiului Lupeni. Am ajuns în acest moment fericit după ani de mari eforturi și multă muncă. Le mulțumesc tuturor celor care au pus suflet și
pasiune în munca depusă la reabilitarea și modernizarea acestui obiectiv pe care ni
l-am dorit cu toții readus în viața culturală a
municipiului Lupeni. Vă invit vineri, 16 decembrie 2022,
de la ora 17,00 la
inaugurarea oficială, momentul festiv fiind urmat de proiecția unui film de excepție: AVATAR”, a precizat Lucian Resmeriță.
Investițiile în reabilitarea,
modernizarea și refuncționalizarea Cinematografului ”Cultural” din municipiul Lupeni au fost începute acum doi ani, în baza unui proiect depus de Primăria municipiului Lupeni la Compania Națională pentru Investiții. CNI a asigurat, de altfel, și cea mai mare parte a fondurilor necesare pentru executarea acestei lucrări, dar și Primăria și Consiliul local al
municipiului Lupeni a avut partea sa de contribuție, acesteia revenindu-i finanțarea cheltuielilor de racordare la utilități a Cinematografului și, după deschidere, cele de întreținere și exploatare a acestuia. 274 de locuri sunt disponibile în noua sală.
Diana Mitrache