C ă se fură la minele din Valea Jiului nu este o noutate. Că acum paza se face cu angajații, nici asta nu e ceva nou. Dar că paza ar urma să coste mai mult decât obiectele păzite, asta a devenit subiect de revoltă. Cel care atarge atenția este senatorul PSD Cristian Resmeriță.

Pe un contract ce va ține 270 de zile, din aprilie, până în decembrie 2024, Complexul Energetic Valea Jiului vrea să dea 22 de milioane de lei, adică 4,5 milioane de euro, adică, un miliard de lei vechi pe zi.
„Conducerea Complexului alocă 22 de milioane de lei, adică 4,5 milioane de euro, să păzească cele 4 unități miniere și Paroșeniul, timp de 9 luni de zile. Eu vă zic că și dacă lasă cele 4 mine libere și Paroșeniul cu ușa deschisă, nici nu ai ce să furi de 4,5 milioane de euro”, a spus Cristian Resmeriță, senator PSD din Valea Jiului.
Senatorul Cristian Resmeriță a acuzat actuala conducere a CEVJ, numită politic de PNL, de cheltuieli ilegale și nejustificate, dar a recunoscut că unitățile miniere ar trebui păzite corespunzător.
Hoții dau periodic atacul la minele din Valea Jiului și fie fură cărbune, fie piese și utilaje. Și asta, în timp ce angajații care fac acum pază, pot doar să sune la 112 și să ceară ajutor. Iar cei din Complexul Energetic Valea Jiului au spus chiar că ar dori și sprijinul jandarmilor, în anumite situații.
Diana Mitrache