M unicipalitatea de la Lupeni alocă circa 180.000 de lei
pentru realizarea unui studiu de
fezabilitate cu elemente DALI, PT+DDE, DTAC, DTOE, DTAD și asistență tehnică din partea proiectantului, (inclusiv realizarea studiilor de teren și a documentațiilor necesare obținerii avizelor și acordurilor legale), pentru obiectivul de investiții: Infiintarea centrului de colectare prin aport voluntar.

Proiectul vizează „extinderea și modernizarea sistemului de colectare separată a deșeurilor în municipiul Lupeni, prin achiziția și amplasarea de centre de colectare prin aport voluntar”, în valoare totală, bani europeni nerambursabili, de 4.558.787,66 lei.
În plus, administrația locală de la Lupeni are în vedere implementarea unui amplu proiect în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor. În acest sens vor fi montate 50 de insule ecologice de ultimă generație. Accesul se va face pe baza unei cartele cu cip iar oamenii vor fi îndemnați să arunge deșeurile în locul potrivit. Fiecare insulă v-a deservi 200 de apartamente.
”Am reușit să obținem 50 de insule ecologice de ultimă generație unde oameni vor putea duce deșeurile în cele mai bune condiții. Fiecare persoană v-a avea o cartelă cu cip, toate spațiile vor fi dotate cu camera de supraveghere. Trecerea la aceste inule ecologice nu va fi una ușoară, dar treptat și cu ajutorul nostru, oamenii se vor obișniu și vor depune deșeurile acolo unde trebuie. Fiecare insulă ecologică v-a deservi 200 de apartamente. Totul este deja pregătit, am găsit zonele în care vor fi montate, mai trebuie să tragem curent și internetul pentru camerele de supraveghere. Pentru acest proiect amplu trebuie să întocmim documentația și să-l scoatem la licitație”, a declarat Lucian Resmeriță primarul municipiului Lupeni.
Mai mult decât atât edilii de la Lupeni doresc să realizeze un spațiu în care cetățenii să poată duce deșeuri provenite din construcții sau alte obiecte de uz casnic de care nu mai au nevoie.
Monika BACIU