9Astãzi, vineri 12 aprilie, este zi de debransãri de la alimentarea cu apã a unor asociatii de locatari care si-au luat angajamente de platã, dar nu le-au respectat.

Asociatia de Proprietari Hermes Petrosani a ajuns vestitã prin faptul cã administratorul ei, supãrat pe neglijenta locatarilor, a cerut furnizorului de apã, respectiv SC Apa Serv Petrosani, sã-i debranseze. Situatia a fost atipicã la vremea respectivã pentru cã era fãrã precedent. Dar colaborarea dintre furnizorul de apã si asociatie a rezolvat problemele cu cei care aveau bani dar nu plãteau. La vremea respectivã, administratorul Dumitra Stoian spunea cã existã si cazuri sociale grave pe care nu stia, atunci, cum le va rezolva.

Sãptãmâna aceasta a venit somatia si anuntul de debransare pentru cei care nu au respectat termenele de platã din esalonãrile datoriilor. Fireste, hârtia a ajuns si la Asociatia Hermes.

”I-am rugat sã mai astepte. Ieri si astãzi am pus anunturile pe la scãrile de bloc. Mai am nevoie de un pic de timp pentru cã în cauzã sunt cazuri sociale grave, iar salariile si pensiile încã nu s-au dat. Le-am luat din nou angajamente de platã si mã voi duce din nou la Apa Serv pentru a obtine o pãsuire în cazul oamenilor acestia cu probleme foarte mari. Cred si sper cã mã vor întelege pentru cã ne încadrãm în noua esalonare” – a declarat Dumitra Stoian, cotatã ca fiind cel mai bun administrator de Asociatie.

”Da, vor fi debransate asociatiile, locatarii care nu au respectat graficul esalonãrilor. Nu pot sã nu iau mãsuri pentru cã acest lucru ar însemna neglijentã sau, mai rãu, favorizarea unora în detrimentul altora. La Asociatia Hermes nu cunosc exact care este situatia pentru cã de actiune se ocupã directorul Ionicã. Dar stiu si cunosc cã acea asociatie este cea mai bunã dintre cele cu care colaborãm” – a precizat Costel Avram, directorul Apa Serv Petrosani.

Ileana Firtulescu