7_1_site”Sigur cã nu îmi este usor si pot compara situatia în care mã aflu cu cea de acum aproape 20 de ani, când am venit în Valea Jiului si nu cunosteam pe nimeni…” – Costel Avram, coordonator PNL Valea Jiului.

Înainte de a intra în PNL, noul coordonator ”de trupe” liberale din Valea Jiului si presedinte interimar al organizatiei din Petrila, Costel Avram, a afirmat iritat într-o anume conjuncturã cã ”decât sã câstig cu un prost în echipã, prefer sã pierd cu un destept alãturi…”

Linguseala – sport politic ?

Vãzând linguselile unor liberali pe lângã noul lider interimar, acestia bãnuind cã activitatea îndelungatã a lui Costen Avram în politicã si functii de rãspundere l-ar putea transforma într-un protector pretios,  l-am întrebat pe Avram dacã zicala cu prostul si desteptul este si acum un crez al sãu. Asta cu atât mai mult cu cât liguseala, în general, aduce dezinformare, intrigã si dezbinare.

”Nu mi-a plãcut niciodatã linguseala si bârfa, cu atât mai putin oamenii de acest tip. Sun nici o formã! Cu toate cã sunt perceput ca un tip dur, rigid uneori, sã stiti cã stiu sã ascult, sã vãd, sã obesrv si sã discern. Am si spus unora pãrerea mea. Unii oameni trebuie sã înteleagã cã ceea ce spun despre altii îi descrie mai degrabã pe ei însisi, decât pe ceilalti. Si mã refer la lucruri neargumentate si nefundamentate, nu la critici si nemultumiri exprimate civilizat” – a precizat coordonatorul PNL Valea Jiului, Costel Avram.

Liberalii vor lider acceptat si nu unul impus

7_2_siteÎntâlnirea de cunoastere dintre noul coordonator al trupelor liberale de pe teritoriul Vãii Jiului si birourile organizatiilor PNL din Valea Jiului – la care au participat si vicepresedintele PNL filiala judeteanã si Sorin Stefoni membru în Biroul Permenent Judetean –  a fost dinamicã si… descurajatoare în viziunea oricãrui om cu scaun la cap. Asta pentru cã desi PNL are oameni de nãdejde, nu se prea cunoasteau nici între ei din lipsã de lideri puternici sau din cauza unor orgolii de tipul ”eu sunt partidul”.

Întrebat direct, Costel Avram, a rãspuns ca un politician versat. ”Am vrut sã ne cunoastem. Eu pe ei si… ei între ei (râde – n.n.). Dupã ce s-a hotãrât la Deva, în sedinta Biroului judetean al PNL, ca eu sã coordonez activitatea în Valea Jiului,

ne-am propus ca organizatiile de aici sã functioneze ca un tot unitar, pentru cã lipsea ceva, lipsea un liant… Scopul este de a ridica PNL la 25% în Valea Jiului si dacã la Vulcan s-a reusit acest lucru, în celelalte localitãti nu s-a stat asa de bine. 25% în preferintele alegãtorilor nu este un prag asa de greu de atins pentru cã am vãzut cã existã resurse umane extraordinare. Si cu ajutorul celor de la judet, plus presedintii din teritoriu vom reusi.

Am fost bine primit de cãtre birourile organizatiilor si le multumesc. Am fost plãcut surprins sã constat cã oamenii stiu ce vor, stiu cum vom putea reusi. De exemplu, Sorin Dosmenticiuc, mi-a spus cã e bine cã am venit, dar liderul trebuie acceptat de oameni si nu impus de la judet. Asta doresc si eu si ca urmare voi încerca sã muncesc în asa fel încât sã fiu aacceptat de oamenii din organizatii” – a precizat Avram.

Nu! organizatiilor cu usi închise

Coordonatorul vrea, dar asta înseamnã muncã titanicã si multã abilitate pentru cã liberalii sunt oameni cu personalitãti puternice, cu orgolii si uneori cu fite de ”speciali”, ceea ce nu exclude calitatea. Dar existã si oameni care au intrat în partid doar pentru a li se da: un serviciu, o functie, o pilã, o problemã rezolvatã etc., etc.

”Munca nu va fi usoarã, dar mi-au plãcut provocãrile si lucrul în echipã pentru cã singur nu poti. Unele organizatii au aproape usile închise, doar 2-3 conducãtori acolo… Vreau ca toate sediile organizatiilor liberale sã fie larg deschise pentru toatã lumea. Dar avem nevoie de calitate, pentru cã acestã calitate atrage si cantitatea. Cum e si firesc, oamenii de calitate vor fi urmati de altii si altii. Eu am convingerea cã vom reusi” –  a declarat liderul liberalilor din Valea Jiului.

Punct si de la capãt pentru un fost ales parlamentar

Si uite asa Costel Avram este din nou la început de drum ca un ”biet” presedinte interimar la PNL Petrila , dar cu o mare încredere a sefilor de judet în fortele lui, dupã ce a fost în douã rânduri vicepresedinte al Consiliului Judetean. A fost chiar ales deputat în anul 2000, doar cã atunci a considerat cã este necesar sã ardã fiecare etapã pentru a ajunge la Bucuresti, si a renuntat la deputãtie alegând sã rãmânã la judet, iar colegul sãu de partid de atunci, Stefan Pãscut , din Lupeni a devenit parlamentar.

”Sigur cã nu îmi este usor si pot compara situatia în care mã aflu cu cea de acum aproape 20 de ani, când am venit în Valea Jiului si nu cunosteam pe nimeni… Doar cã acum am o anume experientã, am dovedit cã vreau si pot sã muncesc si sunt încrezãtor ” – a precizat Costel Avram.

Ce ti-e si cu sportivii ãstia! În iarna anului 1995, am scris primul articol depre Costel Avram care mobilizase echipa de rugby Stiinta Petrosani, unde activa, la deszãpezirea

Petrosaniului…

Ileana Firtulescu