Complexul Energetic Hunedoara nu a funcționat în zilele în care se presupune că s-a poluat apa Jiului de Vest. Spun asta oficialii CEH, după ce ar fi existat acuzații legate de poluarea accidentală de la Termocentrala Paroșeni, ori Preparația de la Coroiești. Totuși, nu este exclusă varianta în care hoții ar fi de vină pentru că ar fi scos ape reziduale de la Coroiești.

 Ancheta demarată de Garda de Mediu și Apele Române în Valea Jiului va scoate la iveală cauza morții peștilor, însă, oficialii CEH spun că au luat propriile lor probe și nu au găsit nimic. În plus, la CEH nici nu s-a lucrat.

„De la CEH, atât de la Paroșeni, cât și de la Coroiești vă dau asigurări că nu. Noi, săptămâna trecută, nu am lucrat, pentru că toată săptămâna nu am avut cărbuni. Cu atât mai mult, vineri nu s-a lucrat deloc la CEH, că a fost Ziua Minerului. Nu am cunoștință de unde, dar știu că și Biroul nostru de mediu a luat probe de acolo și ele au ieșit bune, deci nu noi am poluat Jiul. Nu am idee dacă or fi făcut ceva hoții la Coroiești”, declară Cristian Roșu, administrator special la CEH.

 Mii de pești au murit și au fost găsiți în urmă cu o săptămână în albia Jiului de Vest, de la Vulcan la Aninoasa și în acest moment se așteaptă cauza morții, pentru ca mai apoi să poată fi indicat poluatorul.

 

Diana Mitrache