A ngajații Complexului Energetic Hunedoara vor primi adaosuri salariale de Crăciun. Potrivit celor din administrație, chiar dacă sunt grave probleme în funcționarea societății, salariații vor avea respectat contractul colectiv de muncă. De atfel, salariile și adaosurile legate de transport și masă sunt achitate la zi.

Termocentrala Pareoșeni funcționează maxim două zile pe săptămână, dar, cu toate acestea, drepturile salariaților sunt și vor fi respectate. O spun cei din administrație, care dau asigurări că toți vor primi bani în plus la salariu, de Crăciun, chiar dacă încă nu a fost stabilită ziua când sumele le vor intra pe card.
„Chiar de luni, am virat, în conturile angajaților noștri, salariile, tichetele de masă și deconturile de transport. Suntem la zi cu toate drepturile prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă, pentru angajații noștri și sper că ne desfășurăm activitatea în bune condiții în perioada aceasta. Cât privește primele de Crăciun, ele, în preajma sărbătorilor, vor fi acordate. Nu am o dată exactă în momentul de față. Dar ele vor fi acordate, exact așa cum sunt prevăzute în contract. Fiecare angajat al CEH cunoaște acest lucru”, a spus Cristian Roșu, administrator special la CEH.
Oficial, nu a fost înaintat cuantumul acestei sume ce vine în plus în contul angajaților, dar, cel mai probabil, acesta va fi ca și anul trecut, 300 de lei.
Complexul Energetic Hunedoara este în insolvență și, din lipsa huilei, pentru că fiecare din cele 4 mine dă foarte puține tone, termocentrala Paroșeni poate să funcționeze maxim 2 zile pe săptămână.
Spre comparație, Complexul Energetic Oltenia, care a mers pe profit, va acorda, potrivit Gazetei de Sud, bonusuri de 3000 de lei net, din care 1.300 prima de Crăciun, 200 de lei pentru fiecare copil al angajaților și economia la
fondul de salarii în cuantum de 1.512 lei, de angajat.
Diana Mitrache