Conducerea CNH si liderii Sindicatului Muntele s-ar putea trezi cu plangeri penale din cauza noului contract colectiv de munca. Valter Cojman, presedintele executiv al Federatiei Nationale a Muncii (FNM), spune ca noul CCM nu este valabil, deoarece legea sub care functioneaza a fost abrogata.

”Chiar pe prima pagina a CCM apare ca acesta a fost negociat in baza Legii 130 din 1996. Legea aceasta a fost abrogata prin Legea 62 din 2011, prin articolul 224, alineatul ”d” si a fost semnata de Muntele, care nu avea dreptul s-o faca, fiindca nu are reprezentativitate. Dosarul legat de reprezentativitate are un nou termen de judecata in data de 3.05.2012”, sustine Cojman.

Totodata, el a inaintat o sesizare ITM-ului in acest sens. ”Eu am facut o sesizare la ITM si le-am cerut sa specifice in baza carei legi a fost validat noul contract colectiv de munca. Sunt doua chestii care nu merg, cea legata de legea care a fost abrogata si cea cu Muntele, care este in plin proces”, spune Valter Cojman. Totodata, acesta mai sustine ca, daca ITM-ul nu va da un raspuns satisfacator, va face o plangere penala impotriva conducerii CNH si a liderilor Sindicatului Muntele.

Anamaria NEDELCOFF