Liderii Sindicatului Muntele au reusit, într-o perioadã cu mari probleme financiare, sã prelungeascã, pentru încã un an, Contractul Colectiv al angajatilor Complexului Energetic Hunedoara.
Este una dintre cele mai importante realizãri, spune presedintele Darius Câmpean, care crede cã altfel situatia economicã nu ar mai  fi permis acordarea tuturor facilitãtilor.
„Asta înseamnã cã nu s-a pierdut nimic din ceea ce aveam în CCM. Noi ne-am exprimat dorinta ca acest CCM sã fie si respectat, pentru cã, dupã cum stiti, sunt si întârzieri în acordarea tichetelor de masã. În mod clar, însã, având în vedere situatia  economicã a CEH si problemele cu care ne confruntãm, dacã am  fi intrat efectiv în negocieri, riscãm sã pierdem anumite drepturi”, a declarat Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele.  Negocierile au fost finalizate, iar sindicatele sunt cã minerii au toate drepturile asigurate, ca si pânã acum. Acum mai trebuie doar avizul Consiliului de Administratie, iar  contractul minerilor îi avantajeazã chiar si în caz de disponibilizare.
„Toti cei care vor pleca, de la cele douã exploatãri miniere cu ajutor de stat, vor pleca cu aceleasi sume, pentru disponibilizare, care rãmân neschimbate în CCM-ul viitor”, a mai spus liderul sindical.  Contractul Colectiv al angajatilor din cadrul Complexului Energetic Hunedoara expira în data de 7 septembrie si, înainte de termen, negocierile au fost  purtate pentru prelungirea lui, în forma  existentã, încã un an.
Diana Mitrache