Castelul Ianza, aflat în centrul municipiului Petroșani, într-o zonă ce ar fi putut cu ușurință să reprezinte centrul vechi al orașului, este scos la vânzare. Proprietarul, artistul Cristian Ianza, l-a mai scos și acum 10 ani, dar, între timp, rămas nelocuit, a ajuns aproape o ruină, pe care cere o sumă uriașă.

O clădire emblematică, aflată chiar în centrul orașului, este scoasă la
vânzare, din nou. Anunțul a fost postat pe site-urile de specialitate la finalul anului trecut și cine vrea un castel, în centrul Petroșaniului, îl poate achiziționa.
Prețul pornește,
negociabil, așa cum spune anunțul, de la 275.000 de euro. Și asta, în condițiile în care clădirea este acum degradată și chiar ar putea să fie supraimpozitată de autoritățile din Petroșani.
Construcția a fost scoasă la vânzare și acum 10 ani, iar în 2012, artistul Cristian Ianza cerea pe ea 400.000 de euro.
Gradul de degradare este, însă, vizibil și, cu toate acestea, taxele și impozitele sunt plătite la zi.
În anunțul de vânzare, proprietarul spune că
imobilul, plus terenul
aferent, are o suprafață de 252/210 mp intabulați + dreptul de litigiu pentru încă 251 mp de teren. „Imobilul are o arhitectură deosebită, fiind construit în 1903. Din păcate a fost naționalizată și lăsată să se degradeze, dar cu toate astea structura de rezistență nu a fost afectată, eu reparând în timp util acoperișul. În prezent are 12 încăperi + o clădire mică anexă. Are parter, etaj și mansardă, suprafața de bază construită fiind de aproximativ 200 mp. Prețul negociabil este de 275.000 euro”, spune Cristian Ianza.
Diana Mitrache