Cascada Clocota atrage un număr mare de turiști datorită peisajului spectaculos. Această cascadă este situată în vecinătatea stațiunii Geoagiu-Băi iar ceea ce o face să fie impresionantă este
faptul că datorită temperaturii, aici cresc plante specifice apelor
termale și viețuiesc animale din specia salamandrelor.
”Spectaculoasa cascadă se află pe râul Clocota, la marginea stațiunii Geoagiu-Băi, iar căderea efectivă de apă înregistrează o diferență de nivel de aproape 20 m datorită unei rupturi abrupte a terenului. Apa cascadei, având un conținut mare de calcar, creează falduri verticale succesive pe întreaga înălțime a căderii. Peste acestea s-au dezvoltat mușchi și plante agățătoare, care dau cascadei un aspect deosebit. Apa Clocotei colectează toate izvoarele termice și minerale din zonă, iar datorită temperaturii, aici cresc plante specifice apelor termale și viețuiesc animale din specia salamandrelor, care nu se mai găsesc în alte părți”, arată cei de la Discover Hunedoara.
Cascada Clocota se formează pe râul Clocota, deși nu are dimensiuni mari, impresionează prin cădere și amplasament. Căderea de apă are aproximativ 38 – 43 metri înălțime și o lățime de 22 metri.
CAPTUĂ VIDEO FACEBOOK DISCOVED HUNEDOARA