Cartierul Bãrbãteni din municipiul Lupeni se aflã în plin proces de modernizare. Autoritãtile locale vor sã transforme zona într-una de nivel european. Cartierul Bãrbãteni  a fost cel mai tare afectat de ploile care au cãzut în municipiul Lupeni, inundatiile produse au afectat grav infrastructura rutierã si trotuarele de aici.

Autoritãtile lupenene au început cu putin timp în urmã derularea unui amplu proiect de reabilitare a infrastructurii acestui cartier, proiect care constã  în reabilitarea si bordurarea trotuarelor si asfaltarea strãzilor. Pentru a aduce un plus de confort cetãtenilor care locuiesc în acest cartier, Primãria Lupeni a derulat în paralel cu acest proiect si o serie de activitãti edilitare prin care au fost tãiati la cererea cetãtenilor copacii care prezentau risc de accidente,a fost scos gardul viu, au fost demolate constructiile care nu aveau autorizatii si afectau aspectul zonei precum si un proiect de extindere a retelei de iluminat si inlocuirea corpurilor de iluminat cu lampi moderne cu un consum redus de energie.

“Proiectul de reabilitarea a strãzilor si trotuarelor din Cartierul Bãrbãteni a intrat intr-o fazã nouã aceea de montare a bordurilor si asfaltare a trotuarelor, dupã ce într-o primã fazã au fost scoase bordurile vechi si au fost pregãtite zonele unde va fi turnat asfalt. Constructorul a respectat pânã acum graficul de lucrãri si deja proiectul începe sã prindã contur. Având în vedere cã in acest cartier au fost efectuate si o serie de actiuni edilitare si de un proiect de modernizare a iluminatului public, în paralel cu lucrãrile de reabilitare si reparare a infrastructurii, la finalizarea proiectului locuitorii din acest cartier se vor putea bucura de conditiii sporite de confort”, declarã Cristian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni. Lucrãrile de asfaltare si reabilitare au intrat intr-o fazã nouã, aceea de montare a bordurilor si asfaltare a trotuarelor, astfel cã proiectul a început sã prindã contur.

Monika BACIU