Cãrbunele, vândut la sac

Cãrbunele extras din subteranul Vãii Jiului nu ajunge numai la termocentrale. Este o cutumã a zonei furtul de cãrbune din vagoane. Lucru de altfel ilegal, însã greu de identificat.  Hotii furã cu lopata, cu sacul din garniturile încãrcate cu huilã. Anunturile ajung si pe internet.
“Persoanã fizicã vând cãrbune huilã la sac sau tonã, pret negociabil asigur”, aratã un anunt postat pe internet. De cele mai multe ori, comerciantii de cãrbune actioneazã în zonele unde garniturile de tren sunt stationate. Au existat de-a lungul anilor razii si retineri, însã fenomenul nu poate fi stopat.
Monika BACIU

Un comentariu la „Cãrbunele, vândut la sac

 • 10 ianuarie 2018 la 09:45
  Permalink

  Vorbiti de stoparea fenomenului. Categoric sunt de acord. Mai mult decat atat as dori ca acest fenomen sa fie stopat in primul rand in institutiile statului. As vrea sa nu generalizez dar cazurile particulare sunt mult prea multe (o cautare pe net sau o butonare a telecomezii e exemplificativa).
  Care este diferenta dintre cei care fura Romania folosindu-se de hartii si hotii de carbune ?
  Pai, unii fura cu hartii iar altii cu lopata. Daca hartiile sunt bine facute cei dintai scapa de a fi numiti hoti sau infractori.
  Si mai e una foarte importanta: unii vor bogatie, lux iar altii o bucata de paine pe masa lor si a copiilor lor flamanzi.
  Ar mai fi multe lucruri de stopat. Sa stopam SARACIA. Cam greu ati spune, e un fenomen care a cuprins Romania. Am putea face pasi mai marunti dar realizabili, sa stopam foamea, sa stopam frigul. In general, sa stopam cat putem din suferinta.
  Stiu ca se investeste mai mult sau mai putin in diverse programe sociale si chiar educationale pentru aceste categorii defavorizate. Dar realitatea e mai dura. Cand parintele zice nu are ce pune pe masa sau nu are cu ce face focul ca l-au prin paznicii si a trebui sa fuga… oare care e concluzia micutului?
  Ar fi enorm de multe de zis, putem scrie teze de doctorat. Dar cu ce ar ajuta? Doar ne-am ingamfa.
  E timpul sa facem ceva…

Comentariile sunt închise.