Administrația Națională de Meteorologie a emis, pentru astăzi și pentru mâine, două informări privind înregistrarea unui val de căldură și caniculă, în același timp cu accentuarea disconfortul termic. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în majoritatea zonelor din juDețul Hunedoara.

Astfel, astăzi este în vigoare o Atenționare meteo COD GALBEN caracterizată prin val de căldură și disconfort termicridicat. Va fi caniculă  în toate zonele de câmpie, deal și podiș, cu temperaturi maxime ce se vor situa în general între 34 și 37 de grade Celsius.

Mîine, 27 august, va intra în vigoare o Avertizare meteo COD PORTOCALIU”. Se va înregistra un val de căldură persistent șidiscofort termic accentuat. Temperaturile maxime se vor situa,în general, între 37 și 38 de grade Celsius.

Pentru a face cu bine acestei perioade caniculare, dar și pentru a ne proteja de efectele negative ale temperaturilor ridicate, I.S.U. Hunedoara recomandă:

stați la umbră și evitați expunerea prelungită la soare

consumați suficientă apă pentru a hidrata corespunzător. Evitați consumul băuturilor alcoolice!

purtați pălării de soare, haine lejere de culori deschise

consumați fructe și legume proaspete

nu aprindeți focul în zone cu vegetație uscată sau în zonele împădurite

resturile de țigară pot genera incendii. NU le aruncați oriunde!

De asemenea, pentru a afla ce măsuri trebuie luăm pentru a fi în siguranță în perioadele cu temperaturi ridicate, puteți accesalink-ul

https://fiipregatit.ro/ghid/canicula/