Canalizãri cu scurgeri montate înspre deal

Cum sã curgã apa la deal? Simplu! De zeci de ani, de când au fost date în folosintã, mai multe blocuri din zona centralã a municipiului Petrosani se inundã în subsol cu dejectii, pentru cã scurgerile spre sistemul de canalizare sunt inutile.
Asta, pentru cã fiecare canal este undeva mai sus decât cota blocului si refularea în subsol s-a întâmplat mereu aici. Oamenii s-au plâns în tot acest timp, au cãutat solutii, dar singura viabilã era sã cheme instalatorii sã desfunde subsolul si sã spele locul. Nu s-a fãcut mereu la timp si toate aceste spatii au stat încãrcate de dejectii, locatarii suportând mirosuri grele si tântarii ori mustele. Acum, cei de la Apa Serv spun cã vor face investitiile în reparatii, prin proiectul european ce va începe, cel mai probabil, de luna viitoare. „Pe strada Aleea Poporului din Petrosani, la blocurile 2, 4 si 6 existã o retea de canalizare, care, din constructie, a fost montatã la o cotã foarte sus. Orice micã problemã, creeazã înfundarea subsolului si acum, noi am identificat ce solutii ar putea fi puse  în practicã pentru rezolvarea acestei situatii. Se vor rezolva pe programul POIM. La Petrosani, la începutul lunii noiembrie, se va semna contractul de lucrãri, dacã nu existã alte contestatii si astfel, la aceste blocuri, problema va fi rezolvatã”, a spus Florin Donisã, director tehnic al Apa Serv Valea Jiului.
Sãtui de oamenii care au venit mereu în audientã, cei de la Apa serv spun cã nu au putut decât sã îi ajute, punctual, atunci când au fost solicitati. „Încã de când am identificat aceastã problemã, am intensificat frecventa prin care facem spãlãri ale retelelor, asa încât sã tinem sub control, mai aproape, problemele”, a mai spus Donisã.
Lucrãrile ar urma sã înceapã în perioada urmãtoare, dacã proiectul si licitatiile intrã în linie dreaptã, iar locatarii din centrul municipiului Petrosani ar putea sã scape de dezastrul cu care s-au confruntat mereu.
Diana Mitrache