Z eci de canale de colectare s-au înfundat pe perioada de la Crăciun și până acum, iar asta a pus angajații Apa Serv la lucru. Tot cu acest prilej, au constatat și că lipsesc multe grătare, motiv pentru care deja au fost sudate altele noi.

Topirea zăpezilor, ploile și vremea care s-a mai încălzit, au antrenat în canalele pluviale o serie de aluviuni, care au înfundat scurgerile. Chiar în centrul Petroșaniului, în cartierul Carpați, au fost probleme, iar din prima zi a acestei săptămâni, angajații de la canalizare au avut de lucru. „De la începutul anului, noi avem un program de mentenanță a canalelor, având în vedere că s-au topit zăpezile și s-au depus hârtii, frunze, ori materiale solide. Noi le curățăm, le spălăm și le întreținem în toate cartierele. Acum avem Cartierele Carpați și Aeroport, unde sunt și cele mai mari probleme”, a spus Florin Ciucur, șef Departamentul Exploatare din cadrul Apa Serv Valea Jiului.
Dar sunt și situații în care grătarele de scurgere au dispărut. „După ce am curățat aceste cămine, am constatat și lipsa lor, în anumite zone și le completăm cu ceea ce avem în dotare și le sudăm”, a mai spus Florin Ciucur.
Apele pluviale au antrenat în canalizarea orașelor, tone de deșeuri. Dacă nu sunt curățate, canalele fie se înfundă, fie conduc spre stația de tratare a apeilor aceste aluviuni. Tocmai de aceea, a început decolmatarea lor în toate cartierele și se acționează și cu mașinile speciale și cu angajații care repară grătarele.
Diana Mitrache