Calitatea atmosferei din mediul înconjurãtor, testatã de INSEMEX

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minierã si Protectie Antiexplozivã – INSEMEX-S.A. Petrosani testeazã calitatea atmosferei din mediul înconjurãtor.
Cercetãtorii de la INSEMEX sunt, asa cum e si firesc,  preocupati în mod permanent de dezvoltarea unor noi programe de cercetare.  În acest sens, cercetãtorii de la INSEMEX au în plan sã determine calitatea atmosferei din mediul înconjurãtor.
În acest sens se achizitioneazã un „Sistem integrat de supraveghere si monitorizare a calitãtii atmosferei din mediul înconjurãtor cât si a locurilor de muncã din industrie compus din: 1) Contor de particule pe 6 domenii de mãsurare simultan (0,3 µm; 0,5 µm; 1 µm; 2,5 µm; 5 µm; 10 µm) cu mod de mãsurare manual, automat, cumulativ/ diferential si debit masic – 1 buc; 2)  Instrument multifunctional pentru determinarea concentratiilor de: CO2, CO, NH3, H2S, NO2, NO, SO2, Cl2, HCl, O2, O3 – 1 buc. 3) Aparat monitorizare de lungã duratã (8 h) a substantelor  organice din mediul înconjurãtor / atmosfera locurilor de muncã:  fosgen, etilenoxid, acid cianhidric, fosfine, acid fluorhidric, floruri – 1 buc.”. În plus, în cadrul proiectului sunt incluse si serviciile de  instruire/scolarizare personal al beneficiarului la sediul acestuia, instalare, punere în functiune si probe tehnologice, etalonare cât si service-ul în perioada de garantie . 284.376 este valoarea contractului.
Cosmin BACIU