Cadrele medicale de la SUP se reîntorc la serviciu

Cadrele medicale de la SUP se reîntorc ca serviciu. Managerul Spitalului de Urgentã Petrosani estimeazã cã pânã la finalul acestei luni toate sectiile afectate de criza cauzatã de coronavirus se vor redeschide.
Toate cadrele medicale de la Spitalul de Urgentã din Petrosani s-au vindecat de COVID-19. Unitatea medicalã s-a confruntat cu o crizã fãrã precedent dupã ce tânãra de 26 de ani întoarsã din zona rosie Veneto, Italia, nu le-a spus cadrelor medicale acest lucru, iar apoi a fost confirmatã cu coronavirus si de acolo s-a acutizat situatia. 11 cadre medicale au fost îmbolnãvite de tânãrã.
Toti angajatii Spitalului de Urgentã din Petrosani au fost externati. Cele 11 asistente medicale, infirmiere si îngrijitoare de la Spitalul de Urgentã Petrosani, care au fost internate la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara, în urma infectãrii cu virusul COVID -19, s-au vindecat.
În plus, alti patru medici si douã infirmiere si îngrijitoare de la Spitalul de Urgentã Petrosani care se aflau în izolare la domiciliu au depãsit acest moment si se pot prezenta la serviciu.
”Pânã la ora actualã vestile sunt bune. Rezultatele colegilor de pe sectia de cardiologie sunt negative si dacã a doua testare va fi negativã, se va relua activitatea în conditii normale. Undeva pe sfârsitul acestei sãptãmâni se va normaliza situatia la unitatea de primiri-urgente, acolo unde va reveni personalul la muncã, probabil sãptãmâna viitoare se va relua activitatea pe sectia de neurologie, iar pe sectia de cardiologie se va relua activitatea undeva pe data de 28 martie”, a spus medicul Alin Vasilescu, managerul SUP.
Sunt primii dintre cei 118 angajati ai spitalului care au fost nevoiti sã stea acasã 14 zile dupã ce o femeie de 26 de ani, care revenise din Italia, a ascuns acest lucru si a fost internatã la sectia de Neurologie a unitãtii medicale.
Cosmin BACIU

Advertisements

Un comentariu la „Cadrele medicale de la SUP se reîntorc la serviciu

  • 26 martie 2020 la 21:46
    Permalink

    sa vedem daca se mai imbolnaveste careva din vale si va fi dus la spitalul deva, daca isi va reveni. au avut noroc in timisoara de un doctor capabil. aici in judet insa, vai steaua noastra.

Comentariile sunt închise.