Cunoscutul aforist, om de litere și politician Valeriu Butulescu ar putea rămâne în istoria locală și ca omul care a dat numele Bibliotecii municipale. Nimic mai potrivit pentru un om de litere cunoscut și tradus pe tot mapamondul.
Comisia de atribuire a denumirilor instituțiilor publice din cadrul Prefecturii Hunedoara a avizat favorabil, săptămâna trecută, propunerea venită din partea Primăriei și Consiliului Local al municipiului Petroșani, care vizează atribuirea numelui lui Valeriu Butulescu, Bibliotecii municipale.
Potrivit Wikipedia, „Valeriu Butulescu (n. 9 februarie 1953, satul Preajba, județul Gorj, România) este un poet, prozator, traducător și autor de aforisme și membru al Uniunii Scriitorilor din România. A studiat la Universitatea din Lodz, și la Academia de Mine și Metalurgie din Cracovia din Polonia. Este inginer și doctor în științe tehnice.
În ianuarie 1990 a înființat săptămânalul Semnal, prima publicație particulară din Valea Jiului și publicația de umor politic Papagalul. A debutat în 1972, în revista școlară Mărturisiri literare, sub coordonarea profesorilor Nicolae Cherciu și Simion Părăian. Debutul editorial, în 1985, cu volumul de aforisme Oaze de nisip, publicat la Editura Litera din București. A debutat ca dramaturg în 1993 cu comedia Hoțul cinstit, pe scena Teatrului Dramatic din Petroșani. A publicat 30 de volume de eseuri, poezie, teatru, traduceri. O largă popularitate au câștigat aforismele sale, fiind traduse și publicate în numeroase limbi și apreciate de mari personalități și președinți de state. A scris și a publicat 11 piese de teatru, dintre care opt i-au fost puse în scenă”.
Diana Mitrache