Seniorii din Petroșani vor fi sărbătoriți și în această toamnă. Vorbim despre cei care au împlinit o jumătate de secol împreună, sau mai mult. Consiliul Local a aprobat pentru evenimentele ce vor avea loc cu acest prilej 16.000 de lei.

Organizația Națiunilor Unite a stabilit, în cadrul sesiunii din
februarie 1991, ca ziua de 1 octombrie să fie sărbătorită drept „Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice”. Este momentul în care toți seniorii sunt celebrați și
comunitatea le mulțumește pentru implicare. Asta au spus și cei care au inițiat, la Petroșani, proiectul de hotărâre ce a fost votat și aprobat.
Având în vedere importanţa acestei zile, din bugetul local va pleca suma de 16.000 lei, pentru sărbătorirea Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.
Această sumă este recesară pentru premierea cuplurilor precum şi pentru achiziționarea unor produse de patiserie şi cofetărie, flori, diplome, apă, suc, vin spumant, plase personalizate, produse de unică folosinţă.
1 octombrie va fi ziua în care la Petroșani, consilierii, primarul și întreaga comunitate va aduce un omagiu părinţilor și bunicilor. Astfel, cu ocazia sărbătoririi acestei zile, ca în fiecare an, vot fi premiate cuplurile care au împlinit sau vor împlini, în decursul acestui an, 50 de ani, respectiv 60 de ani de căsătorie, întrucât acestea, prin reuşite şi prir durata căsniciilor lor, sunt un model demn de urmat de către tinerele generaţii.
Diana Mitrache