Polisportivul petroșănean Avram Iancu și-a propus ca în anul ce urmează să doboare un nou record mondial. Bibliotecarul-sportiv este cunoscut pentru performanțele sale.
În 1995 Avram Iancu a câștigat titlul de Campion de tineret al României la Karate Kyokushin (kumite full contact), iar în 1999 s-a clasat pe locul 4 în primul concurs ”Iron Man” din România.
Avram Iancu a traversat înot Canalul Mânecii, 62 km, în 17 h 54 de minute (în 2016), și a fost primul om din lume care a parcurs înot un fluviu (Dunărea) fără costum de neopren în 89 de zile  (în 2017).
Avram Iancu a devenit primul român nominalizat de către World Open Water Swimming Asociation la titlul „Man of The Year” în lume (în 2017). Sportivul petroșănean a participat și la 6633 Ultra Arctic Maraton, ocupând locul al treilea.
Bibliotecarul temerar este primul român care a înotat non stop peste 24 de ore, mai exact 36 de ore și 29 de minute (în 2020), fiind totodată și primul român care a înotat peste 100 de km (mai exact 103.8 km) după toate regulile de omologare ale Marathon Swimmers Federation  (în 2020).
Astfel, Avram Iancu și-a propus ca în anul 2021 să stabilească un nou record mondial.
”Voi încerca să stabilesc un NOU RECORD MONDIAL, deci nu un personal best sau o premieră mondială, ci un nou record mondial OFICIAL. Mă voi întrece cu toată elita lumii și sper să urc steagul României pe cel mai înalt pisc, acolo unde nimeni nu l-a mai dus în acest domeniu. Vă rog să nu mă întrebați despre ce este vorba pentru ca este încă prematur. Vă rog doar să fiți aproape de mine și veți afla primii, la momentul oportun. Va fi alături de mine toată „dumnezeirea” înotului de anduranță din lume. Iar dacă Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt vor fi cu mine, voi putea să trec chiar și prin Valea Umbrei Morții, și chiar dacă tot iadul se năpustește asupra mea…voi avea IZBÂNDĂ!”, a spus Avram Iancu.
Cosmin BACIU