AUTODENUNT! Consilierii Vladislav si Barbu cer imperativ revocarea unei hotãrâri ”cu iz penal… considerãm a fi printre vinovati” – pagubã 1.068.480 ron

În luna iunie, un proiect de hotãrâre de vânzare a unui teren din cartierul Aeroport, a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi, cu doar o zi înainte de sedinta Consiliului Local Petrosani. Douã nume grele erau implicate în redactarea si sustinerea proiectului – Petre Drãgoescu si Marinicã Daj. Dupã adoptarea respectivei hotãrâri s-a vehiculat ideea cã unii consilieri se vor autodenunta pentru cã votaserã fãrã a avea toate documentele anexate bazându-se doar pe avizele comisiilor si birourilor de specialitate. La o zi dupã ce Cronica Vãii Jiului a tras un semnal de alarmã, a apãrut si autodenuntul. Acesta figureazã pe ordinea de zi a sedintei de îndatã de marti, 12 septembrie, pentru revocarea hotãrârii de vânzare. Dacã nu se va îndrepta astfel greseala, cei doi consilieri se vor adresa organelor statului.
”Subsemnatii Milu Vladislav si Mihai Barbu (ALDE Petrosani – n.n.), consilieri locali, vã supunem atentiei situatia, extrem de pãguboasã pentru bugetul local, ivitã prin aprobarea Proiectului de hotãrâre nr. 169/2017, initiat de consilierul Petre Drãgoescu si vã solicitãm sã actionati în consecintã. Mentionãm cã proiectul amintit a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi a sedintei din luna iunie si, neavând timpul fizic necesar unei temeinice analize, l-am votat în necunostintã de cauzã.
În fapt, proiectul propune vânzarea terenului în suprafatã de 145 mp, notat în CF 63784 Petrosani, nr. Cadastral nr. 63784, situat în strada Aviatorilor, f.n. cu suma de 24.660 ron fãrã TVA. În anexele proiectului de hotãrâre nu figura contractul de concesiune nr. 1973 din 09.09.2013, încheiat între SPADPP si concesionar, contract pe care noi l-am obtinut abia ulterior votãrii lui. Potrivit acestui contract durata concesiunii este de 25 de ani, începând cu anul 2013.


Prin vânzarea terenului, Primãria Petrosani este privatã de suma concesiunii pe urmãtorii 21 de ani ceea ce înseamnã o pagubã în buget de 1.068.480 lei (21 ani x 50.880 lei/an) adicã de peste 10 miliarde lei vechi. Mai mult, proiectul de hotãrâre nu putea fi pus în discutia Consiliului local deoarece petentul nu si-a achitat obligatiile de platã la zi, având o restantã de circa 21.000 euro iar accesoriile (penalitãtile si indicele de inflatie) reprezintã circa 22.000 euro.
Vânzarea terenului cu suma de 24/660 ron fãrã TVA (adicã la cursul zilei, circa 5.480 euro) înseamnã suma ce ar fi trebuit sã fie încasatã pe o jumãtate de an, potrivit contractului de concesiune. Considerãm aceastã vânzare ca fiind împotriva intereselor Consiliului local de a avea un buget consolidat pe termen lung si, în acest sens, vã solicitãm imperativ rezolvarea cu celeritate a acestei pãguboase situatii existente în momentul de fatã. În cazul în care nu veti actiona cu bunã  credintã si nu veti remedia efectele produse de acest proiect, nociv din punct de vedere financiar, prin mijloacele juridice care vã stau la îndemânã, ne vom rezerva dreptul de a actiona în continuare dupã cum vom socoti de cuvintã. Inclusiv în a sesiza  organele abilitate ale statului sã facã luminã în acest caz cu iz penal. Prin faptul cã, initial, si noi am fost de acord cu acest proiect, ne considerãm a fi printre vinovati (s.n.).
În primul rând pentru cã am acceptat discutarea proiectului desi el figura pe o listã suplimentarã (fiindu-ne trimis, prin email, în preziua sedintei) si, în al doilea rând, pentru cã nu am solicitat cã respectivul contract de concesiune sã fie atasat documentatiei tehnice, pentru a putea analiza dosarul în cunostintã de cauzã.
În al treilea rând, recunoastem cã am fost indusi în eroare si de avizele, eliberate în grabã, de serviciile juridic si de cadastru. Asteptãm sã ne comunicati de urgentã cele hotãrâte” – scrie în adresa, care este de fapt un autodenunt, înregistratã la Primãria Petrosani, cu nr. 12395/30 august 2017, cu destinatar Consiliul Local al municipiului Petrosani.
Pe ordinea de zi a sedintei de îndatã de marti, 12 septembrie, figureazã si proiectul de hotãrâre care propune anularea hotãrârii de vânzare a respectivului teren, despre care cotidianul nostru, Cronica Vãii Jiului, a atras atentia – vezi aici http://cronicavj.ro/wp/?p=65386 – cã lucrurile nu par a fi în regulã, dar hotãrârea adoptatã conditiona contractul de vânzare-cumpãrare, care s-ar fi încheiat la momentul plãtirii datoriilor de concesiune.

Hotãrârea a fost adoptatã în luna iunie în baza unei cereri, prin avocat, a lui Mihai Alexandru Codreanu, o cerere motivatã ambiguu, pe alocuri mincinoasã, pe altele cu scopul de a induce în eroare invocându-se Constitutia în cauzã fiind vorba de cu totul altceva etc.,  plus avizele favorabile ale comisiilor Consiliului Local si, fireste, cele ale birourilor de specialitate ale primãriei.
La acel moment era o oarecare vânzolealã printre consilieri pentru cã rãsuflase ideea unui autodenunt (în Cronica Vãii Jiului semnalul de alarmã a fost dat în 29 august, iar ”autodenuntul” a fost înregistrat la Primãrie în data de 30 august) al unor consilieri si iatã cã acesta a venit. Singurul consilier care a votat împotriva acestei hotãrâri a fost Claudiu Cornea, de profesie avocat.
Dacã se merge, prin absurd, la o sesizare a organelor de anchetã, teama care existã printre unii salariati ai Primãriei Petrosani va fi probabil la cote maxime…
Orice este posibil pentru cã proiectul de anulare a vânzãrii în cauzã nu a trecut.
Ileana Firtulescu

Advertisements

2 comentarii la „AUTODENUNT! Consilierii Vladislav si Barbu cer imperativ revocarea unei hotãrâri ”cu iz penal… considerãm a fi printre vinovati” – pagubã 1.068.480 ron

  • 13 septembrie 2017 la 18:32
    Permalink

    Ilegala nu este aceasta hotarare, imorala insa este, asa ca cei 2 care au votat ca primarii fara sa solicite informatiile necesare inainte de a ridica degetelele in aer sunt niste papagali.

  • 13 septembrie 2017 la 20:18
    Permalink

    ,,doua nume grele”?Sa razi?Sa plangi?

Comentariile sunt închise.