În ședința Senatului din data de 19 februarie 2024, senatorii AUR au votat împotriva ajutorului de stat de 350 milioane lei (70 milioane euro) acordat de Guvernul României Complexului Energetic ”Valea Jiului”.
Senator Cristian RESMERIȚĂ:”Nu mai înțeleg nimic.
Pe de o parte reprezentanții AUR declară că sunt alături de oameni, că sprijină populația, dar în momentul în care pot face acest lucru se împotrivesc fără nici o explicație.
             Luni, în Plenul Senatului s-a discutat despre posibilitatea ca cei de la Complexul Energetic ”Valea Jiului” să primească un ajutor din partea statului român în valoare de 70 milioane euro. Singurii care s-au împotrivit au fost senatorii AUR și nu înțeleg de ce.
             Dacă mă gândesc bine, AUR a procedat în același mod și în urmă cu un an de zile, când au votat contra unui amendament al meu, prin care se dorea ca Termocentrala Paroșeni să nu se închidă în 2030.
            Practic după ce AUR a votat împotriva Termocentralei Paroșeni, acum votează pentru închiderea mineritului,
             Mă miră și atitudinea domnului senator Potecă, membru AUR, hunedorean de-al nostru, care s-a exprimat clar la microfonul Senatului împotriva ajutorului de stat.”