Sute de oameni sunt asteptati în toatã Valea Jiului sã îsi ridice cutiile cu alimentele ce vin special pentru ei din spatiul comunitar. Sunt oameni sãraci, cu venituri modeste, în gerenal sub pragul de 450 de lei sau cu handicap, iar aceste pachete le vin în sprijin.

Sunt sãraci si abia dacã reusesc sã supravietuiascã, iar cutiile cu ajutoarele provenite din spatiul comunitar sunt, pentru cei mai multi dintre ei, o adevãratã sãrbãtoare.  De miercuri, la Petrosani au fost împãrtite alimentele si bãtrânii s-au asezat la coadã.

„Pãi ne ajutã cã suntem necãjiti si bãtrâni si bolnavi si nu avem din ce sã trãim, cum sã nu ne ajute?”, a spus o bãtrânã care venise sã îsi ridice pachetele. Fiecare persoanã primeste câte douã cutii, pentru cã  în decembrie nu au ajuns ajutoarele, iar acum este calculatã o portie dublã. Pachetele contin alimente, fiecare colet fiind portionat pentru o singurã persoanã.

„În fiecare cutie avem fãinã albã de grâu, un kg, mãlai 1 kg, paste fãinoase 400 gr, ulei 1 l, zahãr 1 kg, conservã de vitã de 300 gr, conservã de pateu de ficat de 200 gr, orez 1 kg, o cutie de pastã de tomate de 400 gr si fasole boabe în cantitate de 500 gr. Deci douã cutii”, a precizat Cristina Mraz, director DPLAS Petrosani. Pentru a evita aglomeratia de la sediul din care se face distributia alimentelor, personalul Directiei de Asistentã Socialã a decis sã împratã pe categorii sociale zilele de distruire a alimentelor.

„Luni se dau alimente pentru cei care beneficiazã de venitul minim garantat si alocatia de sustinere a familiei, marti – someri în platã si somerii neindemnizati, cu precizarea cã somerii în platã cã trebuie sã aibã o indemnizatia de somaj de maxim 450 de lei inclusiv, miercuri – pensionarii. Si aici cu conditia sã aibã pensia de 450 de lei inclusiv si joi le dãm pachete persoanelor cu handicap, indiferent de venit”, a mai adãugat Cristina Mraz, director DPLAS Petrosani.

La Petrosani, alimentele sunt distribuite din aceeasi locatie ca si pânã acum, cea aflatã lângã Posta din centrul orasului.

Diana Mitrache