Actualitate

Au ajuns dupã gratii pentru ca si-au bãtut fetita pânã a murit

Cei doi indivizi care si-au bãtut fetita de numai trei ani pânã a intrat în comã si apoi a decedat, au fost arestati preventiv pentru 30 de zile.

Procurorii Parchetului de pe lângã Tribunalul Hunedoara îl acuzã pe Vãduva Vijai Silvian si pe iubita acestuia, Halasz Lucia Eugenia, mama fetitei ucise, de lovituri cauzatoare de moarte. Cei doi au cerut sã fie plasati în arest la domiciliu, dar judecãtorii au apreciat cã faptele sunt grave si le-au respins cererile, însã pot contesta decizia instantei de fond. Tribunalul Hunedoara a anuntat si DGASP Hunedoara, dat fiind faptul cã tânãra de 20 de ani mai are doi copilasi, în vederea luãrii mãsurilor de ocrotire a minorilor.

Reamintim cã micutii au avut o soartã cumplitã fiind neglijati constant de cãtre pãrinti, înfometati si lãsati aproape sã degere. Totul a iesit la ivealã dupã ce fetita de trei ani, a ajuns la Spitalul Lupeni în stare extrem de gravã cu mai multe rãni pe corp. Medicii au încercat din rãsputeri sã o salveze dar, în cele din urmã, au pierdut-o. Legisti au stabilit în urma necropsiei cã minora a pierit din cauza unor ”lovituri cauzatoare de moarte”, iar procurorii au aflat la ce chinuri a fost supusã copila. Cei doi indivizi au bãtut-o pentru cã micuta plângea de foame. În bratele medicilor au ajuns si ceilalti doi copii ai familiei, un bãietel de un an si o fetitã de doi ani. Pruncii erau într-o stare deplorabilã, plini de pãduchi si nu mai mâncaserã de cel putin 24 de ore. Mama copiilor are doar 21 de ani si este din Târnãveni. A ajuns în Valea Jiului de putin timp, dupã ce si-a cunoscut concubinul pe Facebook.

Maximilian Gânju