Un echipaj al Politiei Aninoasa a fost atacat cu bolovani luni noaptea de hotii de cãrbuni din Colonia Iscroni. Oamenii legii încercau sã opreascã un furt de huilã. Desi au cerut sustinere, cei doi politisti au fost nevoiti sã se descurce singuri pentru cã în ajutorul lor n-a prea avut cine veni.

Haiducii huilei din Colonia Iscroni nu pot fi opriti sã nu mai jefuiascã trenurile cu cãrbune care tranziteazã gara din Aninoasa, aflatã la o aruncãturã de bãt de cartierul lor. Inclusiv prefectul judetului, Sorin Vasilescu s-a implicat în combaterea furturilor si a cerut jandarmilor si politistilor sã fie fermi. Politistii din Aninoasa au fãcut razii peste razii si dosare penale hotilor, au recuperat sute de tone de huilã de la haiducii huilei dar fenomenul nu poate fi stopat. Luni noaptea doi politistii aflati în patrulã au fost atacati cu o ploaie de pietre de hotii de huilã dupã ce oamenii legii i-au prins la furat chiar în vagoanele cu cãrbuni.

Aflati în inferioritate cei doi politisti au cerut sprijin, însã ajutoarele au întârziat sã aparã pentru cã nu sunt suficienti angajati în structurile de ordine publicã. Nici la Politia Aninoasa, nici la Jandarmerie si nici la Politia TF Petrosani care, de altfel, ar fi trebuit sã si intervinã la furtul de huilã. Astfel, cei doi politisti din Aninoasa aflati în patrula care a intervenit la furtul de huilã din noaptea de luni spre marti, s-au ales cu rãni usoare dupã ce au fost loviti de bolovanii aruncati de hoti.

Maximilian Gânju