Artera principalã din orasul Aninoasa este la un pas sã se surpe, dacã în zonã mai trec masini de tonaj.  Pâraiele ce vin din munte sunt directionate de-a lungul soselei si, pe anumite portiuni, casele oamenilor si soseaua sunt pur si simplu la un pas sã se surpe. Oamenii de aici s-au adresat, în repetate  rânduri autoritãtilor locale si au cerut sprijin, dupã ce casele au luat-o la vale si acum, dupã ce debitul apelor a crescut din cauza ploilor, ei se tem sã nu le ia si casa si soseaua.
„Nu mai stim, ne tot promit. Au zis cã vin sã schimbe cursul apei, dar nu i=am vãzut azi, desi aua au promis. Apa sapã efectiv si se surpã si soseaua si casa mea”, ne spune omul care locuieste în aceastã casã. Primarul spune, însã, cã a observat ce se petrece acolo si cã are de gând sã  schimbe cumva cursul apei. „Când plouã de versanti se adunã torentii si este o casã în pericol pentru cã acolo canalizarea trece fix pe sub fundatia casei. Am luat mãsuri, am fãcut rost de tuburi si am discutat cu o firmã. De miercuri taie drumul si introducem  noile tuburi, ca sã nu mai fie în pericol casa aceea”, a spus Nicolae Dunca, primarul orasului Aninoasa. Pârâul ce traverseazã orasul Aninoasa a sãpat adânc în infrastructurã, iar la fiecare ploaie, oamenii care locuiesc în case se tem cã viitura le va lua locuintele. Asta, dupã ce mai multe blocuri, pe care oamenii din Aninoasa le numesc colonii, au rãmas fãrã acoperisuri, dupã  precipitatiile din iarnã.
În fapt, vorbim despre oameni care locuiesc la drumul  principal si care, desi  s-au plâns  de ani de zile cã trebuie fãcut ceva, au ajuns acum sã se roage ca apele sã nu mai sape în terasament, pentru cã deja peretii le sunt crãpati bine. Cu toate acestea, edilii spun cã nu e chiar asa de grav.  „Casa prezintã niste fisuri, dar nu sunt chiar în urma ploilor de acu. Sunt mai vechi si casa e mai veche. Casa nu are de suferit acum, dar, preventiv, sunt de acord cã trebuie sã rezolvãm aceastã problemã cât mai urgent”, a conchis primarul.
Diana Mitrache