De când s-a pus sistem de monitorizare prin satelit la fiecare autovehicul al societãtii de apã si canal din Valea Jiului, angajatii nu mai au curaj sã miste masinile un metru în interes personal. Conducerea firmei a luat si „lacãtele” de pe rezervoarele masinilor, pentru cã nimeni nu se mai atinge de un litru de motorinã de când autoturismele au fost dotate cu „politisti”.
Conducerea SC Apa Serv Valea Jiului a trecut la mãsuri draconice cu reducerea cheltuielilor pentru a nu fi pusã în situatia de a majora pretul apei potabile. O economie substantialã s-a fãcut dupã ce toate autovehiculele din parcul auto al societãtii au fost „dotate” cu sistem de monitorizare prin GPS. Astfel, nici un angajat Rezultatul a fost imediat, Apa Serv Valea Jiului înregistrând o scãdere cu 25 la sutã la plata carburantilor. „Eu nu urmãresc un profit, urmãresc sã încasez plata pe serviciile oferite consumatorilor. Apa Serv Valea Jiului este singurul operator din tarã care nu a mãrit pretul apei potabile de la 1 iulie.
Avem cadrul legal, avem aprobãrile în acest sens si chiar ni s-a propus majorarea de pret, însã eu nu am acceptat acest lucru. Populatia din Valea Jiului nu va plãti nici un leu în plus, în anul 2013, pentru metru cub de apã consumat, vã spun sigur acest lucru. Pentru a putea functiona corespunzãtor am tãiat de unde se fãcea risipã. Dupã ce au fost montate aparate GPS pe masini, a scãzut consumul cu 25 la sutã la motorinã si benzinã. Nimeni nu mai are curaj sã ia un litru de motorinã pentru cã stiu exact cât s-a umblat si unde a fost masina respectivã. Chiar zilele trecute îmi povestea cineva cã un angajat care trebuia sã ajungã, în interes de serviciu, la un depozit din Colonie a zis cã el nu merge cu masina pentru un kilometru, pentru cã-l vedem si mai bine se duce pe jos”, a declarat directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram. Societatea de stat si-a redus cheltuielile si la alte servicii si si-a reorientat o parte din angajati cãtre serviciul de recuperãri de creante. „Unde erau angajati care nu aveau ce face si mai mult dormeau, i-am trimis pe teren ca sã încaseze de la datornici. Dacã nu le convine sunt si alti oameni care vor sã munceascã în locul lor. Noi avem de recuperat peste 10 milioane de lei de la datornici, bani care ne-ar asigura functionarea fãrã sã fin nevoiti sã crestem pretul apei. Astãzi nu am mãcar un leu datorie cãtre stat sau altcineva”, a mai spus Avram.
Maximilian Gânju