Apa a curs la robinet chiar dacã statiile au fost oprite

Abonatii ApaServ Valea Jiului nu au simtit faptul cã statiile de tratare a apei au fost oprite. În cursul anului trecut, statiile care alimenteazã municipiul Petrosani au fost oprite mai bine de 1400 de ore. În tot acest timp, petrosãnenii au avut apã la robinet, alimentarea cu apã realizându-se din celelalte statii.

“Alimentarea cu apã a municipiului Petrosani se realizeazã din statia de tratare apã Zãnoaga, statia de tratare apã Taia, statia de tratare apã Jiet (partea de nord a municipiului) si statia de tratare apã Valea de Pesti (suplimenteazã cu apã partea de sud a municipiului Petrosani). În cursul anului 2017, dintr-un total de 8.760 ore, statiile ce asigurã alimentarea cu apã a utilizatorilor din acest oras au fost oprite timp de 1.416 ore”, aratã cei de la ApaServ Valea Jiului.

Cele mai mari probleme s-au înregistrat la statia de tratare a apei de la Zãnoaga. 918 ore a fost opritã statia si alte 818 ore s-a lucrat cu reactivi. Problemele au apãrut din cauza vechimii statiilor, însã acestea urmeazã a fi modernizate pe fonduri europene.

“Statia de tratare apã Zãnoaga a fost opritã un numãr de 918 ore si a lucrat cu reactivi 818 ore. Statia de apã Tãia a înregistrat un numãr de 480 ore de nefunctionare si a lucrat cu reactivi 500 de ore. Acest lucru a fost cauzat de uzurã moralã si fizicã a utilajelor si instalatiilor din cadrul statiilor mentionate, pentru îmbunãtãtirea parametrilor, aceste statii urmând sã intre în reabilitare/retehnologizare în proiectul finantat pe fonduri europene 2014-2020”, mai aratã ApaServ.

Abonatii societãtii de apã nu au avut de suferit de pe urma întreruperilor din statii.

“Statia de apã Jiet a înregistrat 18 ore de întrerupere a functionãrii statiei si 657 ore de folosire a reactivilor, acestea fiind cauzate de calitatea apei din sursa de alimentare a statiei. Cu toate acestea, furnizarea apei din cele trei statii de tratare cãtre toti utilizatorii a fost asiguratã la parametri calitativi superiori, cu mentiunea cã statia de tratare Jiet a putut asigura cantitatea de apã potabilã necesarã orasului Petrila si pãrtii de nord a municipiului Petrosani si în perioada cât statia de tratare apã Tãia a fost opritã”, mai aratã cei de la ApaServ.

Urmeazã cã statiile de tratare a apei sã fie modernizate, cu ajutorul fondurilor europene.

Monika BACIU

Advertisements