Anvelopare de nici 2000 de lei

Ministerul Dezvoltãrii si Administratiei Publice a alocat o sumã derizorie pentru lucrãrile de anvelopare de la Petrila. Nici 2000 de lei au ajuns în conturile administratiei publice locale. Autoritãtile locale de la Petrila au anvelopat mai multe imobile printr-o ordonantã a Guvernului care prevede reabilitarea termicã. Potrivit plãtilor efectuate de ministerul de resort, în data de 24 mai, autoritãtilor locale de la Petrila li s-a transferat suma de 1.638,22 de lei.

“Probabil este un rest de platã pe care ni l-au transferat. Noi avem proiecte de reabilitare termicã mai mari de 700 de mii de lei”, a declarat Vasile Jurca, viceprimarul în exercitiu al orasului Petrila. Zeci de clãdiri au fost reabilitate termic în Petrila, în baza programului guvernamental.

“În total am avut 12 imobile incluse în programul de reabilitare termicã. Douã blocuri sunt în executie si mai avem trei de realizat”, a mai spus sursa citatã. Orasul Petrila are printre cele mai multe blocuri anvelopate termic. Conditia principalã pentru anvelopare este constituirea locatarilor în asociatii de proprietari.

Monika BACIU