Cursurile Universităţii din Petroşani se desfăşoară online, odată cu instituirea stării de urgenţă şi suspendarea cursurilor din învăţământul preuniversitar şi universitar.
Pentru desfăşurarea cursurilor online, la Universitatea din Petroşani s-a implementat o platformă cu  o capacitate de minim 500 utilizatori concomitent, iar un număr maxim de 20 de cursuri ce se pot face în acelaşi timp.
”Cursurile online continuă la Universitatea din Petroşani. Deja au început temele pe care cadrele didactice trebuiau să le transmită studenţilor. Cu studenţii avem exerciţii, teme de casă, referate, rapoarte, proiecte care se dau la anumite discipline. Aşteptăm să vedem modalităţile în care putem finaliza acest an universitar. Deocamdată nu avem probleme deosebite decât la anul IV, anul terminal de la Facultatea de Mine care ar fi trebuit să intre în sesiune la începutul lunii mai, dar o vom decala odată cu ceilalţi studenţi din anii terminali de la celelalte două facultăţi. cred că vom demara sesiune undeva la începutul lunii iunie în funcţie şi de evoluţia pandemiei de coronavirus. Studenţii sunt receptivi la această metodă de predare şi pentru ei este avantajul că stau acasă şi se pot concentra pe temele primate şi s-au adaptat foarte bine din mers la aceste metode de predare online”, a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul UPET.
Nivelul de disponibilitate este de 99%, având suport pentru conţinut multimedia: imagini, audio, video, sistem de comunicare internă de tip forum sau chat, motor intern de căutare, modul de monitorizare şi raportare a activităţii utilizatorilor, back-up săptămânal al informaţiilor.
Cosmin BACIU