Angajații din primării încă nu s-au decis dacă se vaccinează

Nici cazurile de deces din rândul celor ce lucreză în administrația publică, nici rudele care sunt bolnave, nu i-au convins pe cei de prin primării, care urmează să se vaccineze în scurt timp, să se treacă pe liste.

Este un paradox legat de frica de vaccinul antigripal ce va fi administrat populației din toată lumea, iar la Petroșani, spre exemplu, listele sunt încă deschise, dar prea puțini se trec voluntari. „Încă nu știu exact câți vor fi. Nu ni s-a cerut situația, dar DSP ne va cere. Eu, personal, mă voi vaccina, când îmi va veni rândul. Sunt zvonuri că ar fi vreo 40, dar eu cred că vor fi mai mulți”, a spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi de la Petroșani.
Nu toți sunt gata să se vaccineze, însă, primarul Vasile Jurca a spus că și el o va face, atunci când îi va veni rândul și la fel a declarat și edilul de la Vulcan, Cristian Merișanu, ori cel de la Lupeni, Lucian Resmeriță.
Potrivit CNCAV, în etapa a II-a a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România este inclusă populaţia la risc.Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că autorităţile şi-au propus o accelerare a campaniei de vaccinare, având în vedere că aceasta a debutat înaintea termenului estimat în luna decembrie. Gheorghiţă a spus că după 15 ianuarie se intră în etapa a doua a vaccinării.
Diana Mitrache

Advertisements