Un angajat al minei Lupeni a ajuns la Spitalul de Urgență din Petroșani, cu arsuri de gradul I și II, după ce s-a ars în mină. Se pare că un transformator a fost cauza, iar ITM a cerut ca aparatul să fie scos la suprafață și verificat. Omul a rămas internat la chirurgie plastică.

Angajatul minei Lupeni are 27 de ani și, potrivit celor de la CEH a fost surpins de un arc electric, cel mai probabil, în timp ce lucra la acel transformator din subteran. Incidentul a avut loc luni seara și cei de la CEH spun că verifică modul în care s-a produs accidentul de muncă.
„Luni seară a fost electrocutat un miner la mina Lupeni. El are 27 de ani, iar în urma accidentului are arsuri la mâna dreaptă. Am anunțat ITM și acum am trecut la scoaterea cofretului din subteran pentru a determina cauzele ce au dus la producerea accidentului”, a spus Cristian Roșu, administrator special la CEH.
Bărbatul a fost transportat imediat la spital, iar medicii spun că este în stare stabilă. „Este stabil, internat la secția de chirurgie plastică și primește îngrijirile necesare. Este o arsură pe o suprafață de aproximativ 10%, de gradul I pe II. Cel puțin pe moment, nu necesită transport altundeva, ci este în înjrijirea medicilor de la chirurgie plastică”, a adăugat dr Alin Vasilescu, manager SUP.
Accidentul este verificat de inspectorii de muncă, iar ITM Hunedoara va superviza întreg controlul. „Noi am fost luni seara la fața locului, am verificat condițiile și ceea ce s-a întâmplat acolo și am solicitat CEH sigilarea cofretului și transportarea lui la spurafață. Noi vom
verifica dosarul de cercetare ce va fi întocmit de angajator, având în vedere că acest accident s-a soldat cu incapacitate temporară de muncă și, la final, vom aviza procesul-verbal de cercetare, dacă este întocmit în condițiile legii”, a explicat Florin Bozdog, director ITM Hunedoara.
Nu este pentru prima dată când un aparat electric din subteran se defectează și angajații sunt arși de arcul electric produs. De aceată dată vorbim despre un singur om, care, așa cum spun medicii, este în stare stabilă și primește tratament.
Producția minei nu a fost afectată din cauza acestui incident.
Diana Mitrache