An nou, probleme vechi. Zeci de mii de pensionari, în asteptarea recalculãrii pensiilor

Peste zece mii de pensionari din judetul Hunedoara asteaptã recalcularea pensiilor. Procesul ar fi trebuit sã înceapã la data de 1 octombrie 2018, însã softul nu a fost încã pregãtit.  Astfel, pensionarii asteaptã recalculãrile care ar trebui sã le aducã sume în plus la pensii. Oficialii Casei Nationale de  Pensii sustin cã existã o preocupare permanentã în ceea ce priveste abordarea întregii problematici legate de pensionari.
“Procesul de recalculare a pensiilor în baza noii legi se va efectua tot în sistem informatic integrat astfel conceput ca interventia operatorului sã fie minimã si, în consecintã, posibilitatea aparitiei erorilor va fi semnificativ diminuatã. Totodatã, Casa Nationalã de Pensii Publice, ca  organ de specialitate al administratiei publice central, aflatã sub autoritatea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, îndrumã casele teritoriale de pensii si controleazã modul de aplicare a dispozitiilor legale de cãtre acestea, elaborând, ori de câte ori este necesar, instructiuni si note tehnice în vederea aplicãrii unitare si  clarificãrii unor aspect rezultate din aplicarea actelor normative  referitoare la stabilitatea pensiilor”, aratã oficialii Casei Nationale de Pensii.  Oficialii Casei Nationale de Pensii sustin cã data preconizatã a intrãrii  în vigoare a noii legi a  sistemului public de pensii este data de 1 septembrie 2021, la stabilirea acesteia fiind avut în vedere timpul necesar recalculãrii pensiilor.
Monika BACIU

Un comentariu la „An nou, probleme vechi. Zeci de mii de pensionari, în asteptarea recalculãrii pensiilor

  • 7 ianuarie 2019 la 22:14
    Permalink

    Pensionari mineri au o viata scurta si bolnavicioasa datorita prafului din Mina (respira greu , bolnavi de SILICOZA) , bolnavi de spate datorita muncii grele , multe boli datorita gazelor din Mina , uni sunt panicati datorita puscaturilor de la fronturile de lucru .

Comentariile sunt închise.