Câteva Amfiteatre din campusul Universității de la Petroșani au fost total modernizate și de la fotolii confortabile, la table smart, toate fac din sălile de studiu un loc de nivel european. Toate investițiile au fost făcute recent din bani pe care universitatea îi primește pentru modernizare și urmează și altele în tehnologii și aparatură.

Laboratoarele sunt dotate după ultimele standarde europene, iar câteva săli, precum cele în care studenții pot petrece timp liber sau amfiteatrele din campus au căpătat valențe noi. Fotolii albastre capitonate, mochetă și o atmosferă caldă te primește în Amfiteatrul A4, spre
exemplu, studenții fiind principalii beneficiari.
„Prin proiecte pe Fondul de Dezvoltare Instituțională, care aduc bani în școală, cam un milion de lei pe an, am început să modernizăm și amfitearele. Modernizarea lor începe de la mobilier, dar se va continua printr-un proiect mare de informatizare a universității”, a spus prof univ dr ing Sorin Radu, rectorul Universității din Petroșani.
Toate sălile au calculatoare, camere video, table inteligente, toate lăsând loc și posibilității de a fi la curs, din on-line.
„Avem un proiect pe Digitalizare Universități. Am început licitațiile la software și continuăm cu aparatura necesară. E vorba de un proiect câștigat în anul 2023, de 2,73 de milioane de euro. Eu cred și sper, dacă toate merg bine, la finele anului 2024, universitatea să aibă aparatura ce va completa partea de mobilier renovată și partea de prezentare interioară a spațiilor din Universitate”, a mai completat rectorul Universității de la Petroșani.
Mai multe spații noi au fost create, chiar în campus, iar amfitearele de la Universitatea din Pertroșani vor fi aduse la standardele dorite de orice student din Europa.
Diana Mitrache