Amenzi usturãtoare în piete si supermarketuri

Mii de lei au primit amenzi cei care vând acum în piete si supermarketuri produse de sezon. Inspectorii sanitar-veterinari au demarat o actiune de sezon, în urma cãreia au aplicat sanctiuni si spun cã vor continua în acelasi ritm pânã la jumãtatea sãptãmânii viitoare.

În Valea Jiului a început ofensiva împotriva comerciantilor care vând de toate în conditii neigienice, sau precare. Tocmai de aceea au si fost aplicate sanctiuni în toate magazinele care au fost gãsite în neregulã. „În urma controalelor efectuate de cãtre inspectorii sanitar-veterinari, s-au verificat 27 de unitãti, printre care mãcelãrii, carmangerii, supermarketuri si piete. S-au aplicat sanctiuni în valoare de 6.200 de lei. Deficientele constatate au fost: etichetare necorespunzãtoare, conditii de igienã necorespunzãtoare si depozitare la fel de necorespunzãtoare”, a spus si dr. Mihai Jula, director executiv DSVSA Hunedoara. Controalele nu se opresc aici si vor continua în fiecare zi, pânã ce vor fi verificati toti comerciantii, ori producãtorii de carne, ouã, brânzeturi, ori mezeluri.În perioada 14-21.04.2016, la nivelul judetului Hunedoara, peste 430 de politisti, majoritatea fãcând parte din cadrul structurilor de investigare a criminalitãtii economice, ordine publicã si politie rutierã, în cooperare cu specilistii A.N.S.V.A. si A.N.P.C., au desfãsurat actiuni si controale la agentii economici care comercializeazã produse alimentare, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 339 amenzi, în valoare de peste 173.000 lei. Totodatã, au fost confiscate 40 kg de carne si 12 litri de alcool, produse ce erau comercializate fãrã respectarea normelor legale si au fost întocmite 4 dosare de cercetare penalã pentru comiterea unor infractiuni de evavaziune fiscalã.

Diana Mitrache

Un comentariu la „Amenzi usturãtoare în piete si supermarketuri

  • 24 aprilie 2016 la 11:16
    Permalink

    In urma cu cateva zile ati fost intr-un magazin de vinde tigari de contrabanda si chipurile nu le-ati gasit,dupa asta ati mers in piata Dacia si ati luat babele cu leurda la rost.Halal organe.

Comentariile sunt închise.