8Alimentarea populatiei din Valea Jiului cu apã potabilã este pusã sub semnul întrebãrii de ploi si tapinari. Vina e împãrtitã si angajatii de la ape au oprit toate statiile din cauza turbiditãtii apei.

Toate statiile de tratare a apei din Valea Jiului au fost oprite si s-au cheltuit sume imense în ultimele zile pentru a face apa potabilã. Pe de o parte e vorba de ploile torentiale care au antrenat la vale aluviuni si pe de altã parte e vina celor care continuã sã exploateze lemn în pãdure si coboarã bustenii pe cursul apelor. „Sunt mari probleme cu ploile. La Taia, luni, turbiditatea apei a fost timp de 3 ore, 1200. Deci statia a fost opritã si marti dimineatã toate au fost oprite, fiindcã turbiditatea e foarte mare. Sperãm cã oamenii nu vor suferi din cauza aceasta. Din pãcate, chiar pe ploaia aceasta se trag lemne. Luni eram undeva aproape de Lunca Florii si coborau masini cu lemne. Turbiditatea era atunci de 1.200. E posibil ca noaptea si chiar ziua sã întrerupem apa cãtre populatie”, a spus Costel Avram, director SC Apa Serv Valea Jiului.

În Valea Jiului a plouat torential mai bine de 48 de ore, iar debitele au crescut simtitor. La fel s-a întâmplat si cu turbiditatea lor, iar statiile de tratare consumã sume foarte mari pentru a face apa potabilã.

Diana Mitrache