Actualitate

Alegerile de la UP sub semnul fraudei

Alegerile pentru functia de Rector, ce au loc astazi la Universitatea din Petrosani, se desfasoara sub semnul fraudei si al jocurilor de culise. In ultimele zile camarila actualului rector Pop Emil a incercat, prin toate mijlocele demne de dispretul mediului academic, sa influenteze rezultatul votului de astazi.

Cu o ultima zvacnire, Pop Emil i-a chemat individual la “discutii” la Rectorat pe cei in care a investit si din cate se pare au fost presati, ca sa dovedeasca votul cu ceva, foto sau video!  Slujbasul sau de nadejde, Dacian Ciodaru s-a ocupat de studenti, de unii cu vorba buna, a se citi mesele imbelsugate, iar de altii, cu amenintari, unele ce ar putea avea chiar si aspecte penale. Pe surse am aflat ca modalitatile de fraudare a alegerilor pregatite de Pop si camarila sa sunt: stampila de control plasata “bine”., culoarea diferita a stampilei pentru student, poza votului de catre cei in care Pop nu are siguranta, respectiv filmarea votului de catre studenti. Pop a simtit ca i-a pierdut pe profesori, si toate sperantele si le-a pus in studentii votanti, cea mai usor de manipulat si manevrat masa electorala.

Si un lucru extrem de important si foarte grav! Pop se pare ca si-a trimis, miercuri, contabilul preferat la Bucuresti pentru a-l aduce pe cel care ar trebui sa se ocupe cu supravegherea alegerilor din partea Ministerului. Am dovedit clar faptul ca la Universitatea Petrosani se incalca flagrant legea care stipuleaza modul in care trebuiesc sa aibe loc alegerile pentru functia de Rector. Pop Emil nu ar avea ce cauta printre membrii comisiei de alegeri, dar el este chiar presedintele acestei comisii. In plus, numarul membrilor este mult sub cel prevazut in lege, iar surprinzator, sau poate nu pentru camarila lui Pop, din comisie lipsesc profesorii universitari. Aici, o alta problema, si este de vazut cazul alegerilor de la Iasi, unde din cauza ca nu s-a respectat numarul membrilor din comisie, a fost sesizat ministerul chiar de catre rectorul care a fost ales.

Mesaj mobilizator…

…pentru votul unui pensionar in viitor apropiat, coordonat de catre un deja rector pensionar suna asa:

Dragi colegi, colege si studenti,

Inainte de alegerile care vor avea loc in data de 24.02.2012 stati un moment si reflectati asupra importantei pe care o are votul fiecaruia dintre noi!

Haideti sa nu il irosim, sa trecem peste orgoliile marunte si sa ne facem un bine noua tuturor, nu doar unui numar restrans de “oameni”.

Sa ne dea Dumnezeu gandul cel bun, noua, tuturor si sa trecem cu bine, impreuna, peste acest hop!

Un grup de cadre didactice al Universitatii din Petrosani

Autor: Petre (Vamvu)- Pop Emil

Cronica Vaii Jiului a fost singurul ziar din Valea Jiului care nu a acceptat sa-i faca jocul rectorului Pop si camarilei sale, poate cu riscul de a pierde financiar, dar cu convingerea ca, demascand aceste scenarii murdare pe care rectorul pensionar le face, va contribui in primul rand la binele Universitatii Petrosani. Nu ne intereseaza cum isi va manca Pop pensia si cu cine, si nici daca va mai fi sau nu manager pe proiectul de e-learning, de unde obtine venituri generoase. Ne intereseaza in schimb, si cred ca toata comunitatea Vaii Jiului este in asentimentul nostru, daca va mai fi sau nu Universitate la Petrosani. Iar cum a negociat Pop Emil cu cei de la UMTimisoara cu siguranta, daca cei care decid soarta noului Rector se vor lasa manipulati de Ciodaru & Pop, iar cel ales va fi viitorul pensionar Poanta,  Universitatea Petrosani va disparea.  Viitorul Universitatii Petrosani trebuie decis in primul si in primul rand de cadrele didactice de aici si nu de studentii care, vremelnic, au de-a face cu institutia de invatamant din Valea Jiului. Lucru pe care Pop si aliatul sau de nadejde, Dacian Ciodaru, nu l-au inteles. Parerea noastra este ca niciunul dintre cei trei candidati nu merita sa ocupe fotoliul de Rector al UP, dar intre trei rele intotdeauna este bine sa alegi raul cel mai mic!

Totusi, acum in ceasul al doisprezecelea, onorabilii de la UP ar trebui sa renunte la astfel de practici si in cele din urma castigatorul sa fie desemnat printr-un scrutin corect.

Marius MITRACHE

17 comentarii la „Alegerile de la UP sub semnul fraudei

 • CONTRA NATURII, noua lege a educatiei permite studentului din ultimul an de studii sa voteze rectorul care va conduce destinele universitarilor si dupa ce el, studentul, va parasi universitatea. Sa traim cum vom vota!

 • Toti dascalii au primit prin posta electronica mesaje care le sugerau ca judecata le e intunecata daca nu voteaza cum trebuie.

 • Tineti cu ursul, cripto-COMUNISTILOR! Mi-ati sters mesajul postat. Sunteti de-ai lui Pop, zugravitilor!

 • Mai domnule Mitrache, de ce crezi dumneata ca noi cei de la universitate nu stim sa votam si avem nevoie de asistenta din partea Cronicii Vaii Jiului sa stim unde sa punem stampila. Nu inteleg de ce nu ne spui direct pe cine sa votam. Chiar crezi dumneata ca noi nu stim mai bine care ne sunt optiunile? Ca nu stim pe cine sustineti? Ai publicat in acest ziar o serie de articole defaimatoare cu adresa directa sau indirecta spre un singur candidat. De ce crezi ca o poza vanatoreasca reprezinta ceva rau? Chiar n-ai gasit alte poze mai potrivite? Culmea este ca pentru ceilalti doi candidati vi s-au furnizat fotografii stas. Stii ce credem noi? Ca toate aceste mizerii de articole pe care le-ai publicat (prin care doresti sa faci dreptate), vor avea un efect invers si va castiga candidatul in care dati cu noroi. Si asta pentru ca noi nu suntem prosti!

 • VOTATI PE POANTA! Asta este o gluma buna. Facand referire la nume se pare ca daca va iesi va fi chiar o gluma buna. Oare Dacian Cio(r)daru de ce transpira noaptea?

 • decanii, directorii de departamente nu mai au voie sa faca parte din Senat, cum se explica ca Radu Sorin, Kecs, Patrascoiu, si altii sunt directori de departament , dar alesi si in Senatul Universitatii, este interzis,SITUATIA ACAESTA arata ca aaegerile pentru Senat sunt gresite si trebuie reluate , ATENTIE DOMNULE MINISTRU LA CONFIRMARE.MAI MULTE PERSOANE 5-6 SUNT ILEGAL ALESE IN SENATUL UNIVERSITATII

 • Facultatea de Inginerie Mecanic? ?i Electric?:
  1. Departament de Automatic?, Calculatoare, Inginerie Electric? ?i
  Energetic?
  Director de departament – Conf.univ.dr.ing. P?tr??coiu Nicolae
  2. Departament de Inginerie Mecanic?, Industrial? ?i Transporturi
  Director de departament – Prof.univ.dr.ing. Radu Sorin-Mihai
  1. Departament de Inginerie Minier?, Topografie ?i Construc?ii
  Director de departament – Conf.univ.dr.ing. Vere? Ioel
  Departament de Management, Ingineria Mediului ?i Geologie
  Director de departament – Conf.univ.dr.ing. Edelhauser Eduard
  1. Departament de ?tiin?e Economice
  Director de departament – Lector univ. dr. Drig? Imola
  Departament de Matematic? – Informatic?
  Director de departament – Prof. univ. dr. Kecs W. Wilhelm
  Departament de ?tiin?e Socio-Umane
  Director de departament – Conf. univ. dr. Ciocodeic? Vasile

 • nea mitrache,ai ajuns un ziarist de doi bani,pai te compari matale cu prof.POANTA,pai OMUL ACESTA si-a pus creierul la contributie,nu a stat la colt pt.a prinde o idee din lumea carcotasilor sa o transfome intr-un „articol incendiar” de presa comandat! pacat nea mitrache,am avut alta impresie despre matale! nu diminuez meritele prof.RADU,sa nu se inteleaga gresit,dar nu se poate pe unul sa-l ridici in slavi,iar celuilalt sa-i „rupi picioarele”; nu pot sa-mi dau cu parerea despre prof.VERES pt.ca nu-l cunosc,dar daca si-a depus candidatura,inseamna ca a realizat ceva in viata! MULT SUCCES CELOR TREI SI CEL MAI BUN SA CASTIGE!!!

 • Fie ca cel mai bun sa castige, dar….. nu inteleg de ce se incearca la modul ostentativ sa se arunce cu noroi in prof.Poanta sau in rectorul Pop. Cui foloseste ? Da, e adevarat, toti cei trei candidati, au meritele lor incontestabile. Conf.Veres, cel mai tranar, a fost un student stralucit, este un cadru didactic de mare viitor si mai ales un om de aleasa omenie. prof. radu Sorin, de asemenea este un ,,produs,, al acestei scoli, un ,,ucenic,, de nadejde a fostului recor Ilias, un cadru didactic cu care se poate mandri orice scoala… DAR…. sa arunci cu noroi in prof.Poanta, care are o singura ,,vina,, ca va fi si el pana la urma pensionar ? sau ca este unul din multii colaboratrori/discipoli ai prof.POP ? Nu uitati un lucru, cine n/are batrani sa si/i cumpere. Pana la urma ar trebui sa se dea dovada ca in aceasta scoala sunt oameni de calitate, ca barfele si mizeriile nu caracteriuzeaza corpul profesoral si ca doar intriga abjecta este cea care duce la astfel de ,,razboiae,,. urat, foarte urat domnilor. Fiti siguri ca va reusi cel mai bun. restul, emizerie, multa mizerie….

 • Mai,mai marilor ….care comentati pe aici,precum ca Mitrache da dovada de subiectivism….Pai cititi domnilor intreaga presa, inclusiv cea aservita rectorului actual si monitorizata de tanarul Ciodaru…Cum ,care?! Gazeta de dimineata!!!Pai,vedeti?!! Subiectivism peste tot in viata.Dar acum,chiar si asa,cam cine si de ce ar trebui ales?!! Eu as defalca chestia asta in doua : vechi si nou…acelasi om dar cu o noua palarie ( aceeasi conducere manageriala la nivelul universitatii,care a avut ca rezultat acreditarea ce s-a vrut sa fie…proasta rau) sau ceva nou,alaturi de un manageriat structural compus din tineri dornici de afirmare,din tineri care vor „avea de mancat o paine” inca multi ani de aici inainte de la Universitate.Parerea mea….!

 • nea mitrache nu s-o aratat,c-a iesit prof.POANTA rector!

 • deci domnilor de la cvj sa va zic o POANTA stiti banuiesc ca o campanie murdara creste sansele celui vizat . Sau poate ati avut chiar scopul acesta si atunci va felicit

 • Felicitari invingatorului,dar mai cu seama stafului acestuia,in special pentru mobilizarea tinerilor studenti alegatori,condusi ireprosabil si care au facut „scorul”, cu sau fara discernamant si ratiune din partea legislatiei in vigoare. Victoria e insa victorie,trebuie respectata,dar nici cele 101 voturi impotriva nu trebuiesc neglijate de rectorul ales!!!!Bravo si la mai mare in alegerea pertinenta a echipei de conducere viitoare…pentru binele Universitatii si nu compensatii pentru indivizi neprofesionisti.

 • Directorilor de departamente nu le este interzis. A facut mamica ta o completare la lege si noi nu o stim?

Comentariile sunt închise.