Alarmare generalã împotrivã cãderii obiectelor din atmosferã

În perioada 18 – 21 aprilie, la nivel national, au loc o serie de evenimente ce tin de un exercitiu privind siguranta populatiei, în caz de pericole. Potrivit unui comunicat remis presei, în acest interval, între orele 10 si 15, IGSU va fi informat de cãtre structurile care monitorizeazã sursele de risc, cu privire la iminenta producerii unor situatii de protectie civilã, generate de cãderea de obiecte din  atmosferã si derularea activitãtilor specifice în astfel de situatii.

Scopul exercitiului este  testarea si verificarea sistemului de înstiintare, avertizare si alarmare în situatii de protectie  civilã, modul de actiune al autoritãtilor locale pentru avertizarea si alarmarea populatiei, starea de operativitate a  mijloacelor de alarmare, timpul de rãspuns (mãsurat de la transmiterea mesajului de înstiintare de cãtre Dispeceratul  I.S.U. Judetean, pânã la pornirea mijloacelor de alarmare (sirenelor), respectiv transmiterea corectã a semnalului de  alarmare acustic ,,Alarmã la dezastre .  Potrivit scenariului, pe timpul exercitiului vor fi transmise urmãtoarele semnale de alarmare acustice:

– ,,ALARMÃ LA DEZASTRE” – compus din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauzã de 10 secunde între ele.

– „ÎNCETAREA ALARMEI” – compus dintr-un sunet continuu, de aceeasi intensitate, cu durata de 2 minute.

Mesajele de înstiintare se transmit în clar, folosindu-se marcajul ,,EXERCITIU”, la începutul si sfârsitul mesajului.

Diana Mitrache

Advertisements

Un comentariu la „Alarmare generalã împotrivã cãderii obiectelor din atmosferã

  • 12 aprilie 2017 la 23:03
    Permalink

    caderii obiectelor din atmosfera? 🙂 este foarte clar despre ce este vorba 🙂 poate niste tencuiala de pe blocuri, niste tigle, un meteorit, ceva?

Comentariile sunt închise.