Pentru cã la 1 februarie celebrãm Ziua Internationalã a cititului împreunã, voluntarii de la Caritas vor sã facã o surprizã unor copii mai marginalizati.  Asta au decis, dupã ce  i-au vãzut, atunci când, de Crãciun, le-au oferit pachete cu cadouri, acestor micuti. Practic,doar ca sã îi înveseleascã, le vor duce cãrti pentru copii si vor organiza o zi de lecturã, amuzantã si antrenantã, cu acesti micuti din zona ruralã.
„În luna decembrie am fost, împreunã cu voluntarii, la Merisor si acolo am identificat câteva scoli care sunt mai putin dotate cu materiale didactice si cãrti si am spus cã  atunci vom reveni si încercãm sã ne tinem de promisiune. Pe 1 februarie vom merge din nou si, împreunã cu copiii de la acele scoli si grãdinite vom citi împreunã”, a spus Alexandru Kelemen, reprezentant Caritas Petrosani. Si fiecare dintre noi poate face posibil acest lucru, dacã are o carte pentru copii. La sediul organizatiei Caritas din Petrosani sunteti asteptati cu cãrti destinate celor mici, iar voluntarii le vor dona.
„Oricine doreste sã vinã sã doneze cãrti de copii este bine-venit sã o facã la sediul nostru. Noi, în  1 februarie ne ducem acolo si tot ce se va strânge  vom lãsa, ca material didactic lor. Copiii sunt interesati de lecturã si, mai important, este cum le prezentãm noi lectura copiilor. Tocmai de aceea se numeste Ziua Internationalã a cititului împreunã”,a mai adãugat Alex, care pregãteste surprize antrenante celor mici.
Prima zi a lunii februarie îi va gãsi pe voluntarii Caritas la Merisor, tocmai cu scopul de a-i încuraja pe copii sã rãsfoiascã o carte de povesti, iar cine le poate da o mânã de ajutor este asteptat sã aducã o carte, sau chiar sã vinã sã citeascã.
Diana Mitrache