Adrian Costache, ultimul eseu, dintre buturi

Antrenorul echipei Știința Petroșani, Adrian Costache a ajuns pentru ultima oară între buturile stadionului Știința Petroșani, locul ce l-a consacrat în cariera sa de antrenor. Rugby-stul a fost adus pe stadionul de la Știința și condus cu lacrimi în ochi de foștii colegi și conducerea Universității din Petroșani.

Ultimul eseu al antrenorului Adrian Costache a fost unul în tăcere, fără aplauze, așa cum i-a învățat mereu pe fani, din mașina mortuară, care l-a dus apoi la București. Antrenorul echipei de rugby de la Petroșani, Adrian Costache a fost găsit fără viață, în urma unui accident vascular cerebral, iar foștii săi colegi au decis să îl mai aducă o dată la stadion. Alături i-au fost cei care îl știau și îl apreciau. „Aș fi preferat să nu fim aici pentru un ultim omagiu, ci pentru încă un eseu dat de jucătorii echipei noastre de rugby Știința Petroșani, sub coordonarea lui Adi Costache. Am fi vrut să îl revedem ca în tinerețe, când era la grămadă, sau marca, dar, din păcate, soarta nu ne iartă pe niciunul. Este un ultimul omagiu cu tristețe și durere, din partea conducerii Universității, conducerii Clubului Știința, a jucătorilor, a suporterilor, a tuturor celor care au practicat acest nobil sport la  Petroșani. Dumnezeu să îl odihnească!”,  a spus prof univ dr habil Sorin Radu, Rectorul Universității din Petroșani.

Federația Română de Rubgy ne amintește că de numele lui se leagă revirimentul sportului cu balonul oval în Valea Jiului, cel mai recent proiect al său fiind înființarea din anul școlar 2021-2022 a unei clase cu profil special de rugby la Liceul “Dimitrie Leonida” din localitate.

Trupul fără viață a fost depus la București, iar ceremonia înmormântării va avea loc miercuri, 23 septembrie 2020, ora 13,30, la Cimitirul Străulești 2, București.

Diana Mitrache

3 comentarii la „Adrian Costache, ultimul eseu, dintre buturi

Comentariile sunt închise.