N-a trecut nici mãcar o lunã de zile de când a fost condamnatã pentru spargerea comisã în municipiul Deva, în vestiarul unei societãti, si a comis-o din nou. Miercuri a fost retinutã pentru o spargere comisã cu o zi în urmã, în Petrosani.
Adolescenta de 17 ani, din Lupeni, Larisa Geanina M. a fost ridicatã de politistii din Petrosani pentru o spargerea unei locuinte de unde a furat bijuterii cu o valoare de circa 10 mii de lei. ”Lovitura” a dat-o marti dimineata, iar anchetatorii spun cã proprietarul locuintei i-a înlesnit accesul, dupã ce a lãsat descuiatã usa de acces în locuintã.
”În cauzã s-a întocmit dosar penal pentru sãvârsirea infractiunii de furt calificat, iar în urma investigatiilor, politistii petrosãneni au reusit, în scurt timp, identificarea unei minore în vârstã de 17 ani, din Lupeni, cu privire la care se fac cercetãri cu privire la comiterea infractiunii reclamate. (…) Politistii Biroul de Investigatii Criminale Petrosani au luat, fatã de minorã, mãsura retinerii pe o perioadã de 24 de ore”, a declarat Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Politistii continuã cercetãrile, mai ales cã au indicii cã ar mai fi comis si alte infractiuni de furt si tentative de furt din locuinte. Fata are un cazier care ar face de rusine pânã si cel mai versat hot. La finele  lunii octombrie a.c., adolescenta a fost condamnatã de Judecãtoria Deva pentru o spargere comisã în municipiul resedintã de judet. Alãturi de un tânãr a intrat în vestiarul unei societãti din Deva si a lãsat angajatii firmei fãrã bunurile de valoare. Magistratii deveni au dispus ca minora sã fie supravegheatã pe o perioadã de 6 luni, si sã urmeze un curs de pregãtire scolarã sau formare profesionalã. Cea care trebuia sã se asigure cã nu mai greseste era chiar mama ei. Complicele fetei, Pici Isac a primit un an de închisoare pentru tãinuire, pedeapsã care i-a fost suspendatã.
Maximilian Gânju