O adolescentă în vârstă de 15 ani, din Călan, sătulă să fie abuzată de propriul tată, a cerut emiterea unui ordin de protecție. Copila le-a spus judecătorilor că atât ea cât și frații ei sunt victimele propriului tată.

Zilele trecute, după ce s-a îmbătat, bărbatul a provocat scandal. Adolescenta a intervenit și a fost lovită de bărbat. ”Victima a relatat că în cursul zilei de 11.03.2024, în urma ivirii unui scandal în familie, tatăl ei a lovit-o cu palma peste față, a susținut că acesta a fost violent şi anterior atât cu ea, cât şi cu frații ei. Mama victimei a susținut, de asemenea, că pârâtul este agresiv atât cu copii, cât şi faţă de ea, că din cauza consumului excesiv a băuturilor alcoolice, acesta devine violent, le înjură, le vorbeşte urât, le jigneşte şi chiat le-a ameninţat cu moartea. Susținerile victimei şi a mamei acesteia, referitoare la agresivitatea pârâtului, se coroborează cu declarațiile scrise date în faţa organelor de poliție. (…)
Pârâtul (…) a recunoscut că a consumat în data de 11.03.2024 băuturi alcoolice, că ajungând acasă a existat o ceartă între membrii familiei, că a distrus ușa de acces în locuință, că şi-a înjurat fiicele, însă a negat faptul că ar fi lovit-o pe fiica lui. Prin această declarație pârâtul a menționat că nu cunoaște exact ce s-a întâmplat cu telefonul mobil când a ieșit din casă şi nu mai poate fi contactat. Referitor la actele de violență exercitate asupra copiilor, pârâtul a menționat că în trecut mai pălmuia părintește fiicele sale, însă nu le-a bătut pe niciuna”, se arată în dosar. Judecătorul de caz a subliniat că faptele antisociale ale agresorului trebuie sancționate cu promptitudine și fermitate în vederea restabilirii raporturilor normale, a reeducării celui vinovat și prevenirii unor manifestări similare, astfel că a emis un ordin de protecție prin care bărbatul nu se mai poate apropia de victimă.