Administratorul judiciar al CEH are de încasat onorariul pe șapte luni. Potrivit raportului întocmit de administratorul judiciar, acesta nu și-a încasat onorariul pentru perioada mai-noiembrie 2020. Astfel, administratorul judiciar are de încasat onorariul pentru 7 luni.
Onorariul este de 30.000 de euro+TVA, acesta fiind stabilit conform adunării creditorilor din data de 25 februarie 2020. Emil Gros, reprezentantul societății de insolvență desemnată de judecătorul sindic drept administrator juidiciar al CEH – Expert Insolvență SPRL, nu a încasat onorariul stabilit de Adunarea Creditorilor. Prin sentința din data de 14 noiembrie 2019, judecătorul sindic a desemnat firma Expert Insolvență SPRL în calitate de administrator judiciar provizoriu. La finele lunii februarie 2020, Adrunarea Creditorilor de la CEH a confirmat societatea în calitatea de administrator judiciar și i-a stabilit un onorariu de 30.000 de euro+TVA. Onorariul administratorului judiciar este achitat dintr-un fond de lichidare constituit conform prevederilor legale.
Adunarea Creditorilor Complexului Energetic Hunedoara a stabilit în data de 25 februarie, printre altele, onorariul pe care îl va primi administratorul judiciar al societății, firma Expert Insolvență SPRL din Deva.
Cosmin BACIU