N u mai puțin de 31 de suspecți au fost cercetați de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, instigare la fals, fals material în înscrisuri oficiale ori complicitate la fals
intelectual.

30 dintre suspecți, majoritatea din localitatea Uricani, au plătit unui alt suspect câte 80 de euro pentru a primi câte un test negativ COVID-19, astfel încât să poată ieși din țară.
Cele 30 de persoane voiau să ajungă în Germania, la cules de sparanghel. Cei audiați de procurori au declarat că au fost contactați telefonic de un individ și întrebați dacă sunt interesați să meargă la muncă în străinătate. Bărbatul le-a mai spus îi costă 130 euro transportul și 80 euro testul COVID. ”Întrucât pentru a trece frontiera era nevoie de un test PCR negativ, le-a propus să îl cumpere de la el sau i-a asigurat că rezolvă el, iar suspecții au acceptat propunerea, deși știau că este fals întrucât pentru a efectua testul trebuia să te prezinți pentru analize. (…) În data de 28.03.2021, conform înțelegerii, suspecții s-au prezentat în parcarea de lângă magazinul Profi din Uricani.
Șoferii microbuzelor au coborât și au început să îi strige pe nume, după niște tabele. Când fiecare și-a auzit numele, s-a dus la microbuzul respectiv, a dat suma de bani 130 euro pentru transport și 80 de euro pentru testul COVID șoferului care
le-a înmânat buletinul de analiză. (…)La vama Nădlac, suspecții au dat șoferului cartea de identitate și testul pe care le-au prezentat lucrătorului vamal, iar acesta după ce le-a verificat, le-a restituit șoferului, iar șoferul le-a restituit suspecților”, se arată în dosarul de anchetă. Procurorii n-au avut suficiente probe încât acuzații să fie condamnați și au dispus clasarea cauzei. Judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Petroșani confirmat ordonanţa de renunţare la urmărire penală.